28 / 03 / 2024

Berna Yılmaz İlköğretim Okulu, kalıcı binaya kavuşturuluyor!

Berna Yılmaz İlköğretim Okulu, kalıcı binaya kavuşturuluyor!

Prefabrike binada hizmet veren Berna Yılmaz İlköğretim Okulu, ENKA Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın desteğiyle kalıcı binaya kavuşacak



Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 1999 Marmara Depremi'nin ardından prefabrike binada hizmet veren Berna Yılmaz İlköğretim Okulu, ENKA Spor Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın desteğiyle 16 derslikli kalıcı binaya kavuşacak.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Dağdibi Mahallesi'ndeki okulun bahçesinde kalıcı binanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada,önceliği eğitime verdiklerini söyledi.

Hayırseverlerin katkısı ve devletin desteğiyle geçici binalarda hizmet veren okulları kalıcı binalara kavuşturmak istediklerini ifade eden Atak, göreve geldikleri andan itibaren fiziki altyapıdan kaynaklanan sorunları birer birer çözdüklerini kaydetti.

Sakarya'da 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden çok sayıda insan olduğu gibi, çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşunun da zarar gördüğünü hatırlatan Atak, şöyle devam etti:

"Depremde 66 okul hasar görmüş ve eğitim yapılamaz hale gelmiştir. İlk göreve geldiğimizde bu sayı 39'du. Bugün gelinen noktada bu sayı 6'ya düşürüldü. 33 okulu 3 yıl içinde eğitime kazandırmış bulunuyoruz. Sadece geçici binaların kalıcı okullara kavuşması değil, ihtiyaç duyulan okulları da yaptırıyoruz. 23 eğitim kurumu şu anda eğitime başlamış ve tören yapılır noktaya gelmiştir. 14 okulumuzun inşaatı da devam ediyor. 7 yeni okulumuzla ilgili il genelinde ihale çalışmaları devam etmektedir, birkaç ay içinde ihalesini yaparak inşaatını başlatmak istiyoruz."

Okulun yapımını üstlenen ENKA Spor, Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı adına konuşan ENKA Yönetim Kurulu üyesi Alparslan Tansu ise insanın eğitiminin doğumdan ölüme kadar devam ettiğini belirterek, insanların başarılı olabilmeleri için eğitime muhtaç olduklarını kaydetti.

Tansu, ENKA Vakfı olarak insan ve toplum eğitimine katkıda bulunmayı kutsal saydıklarını ve güzel olana ulaşabilmenin ancak ve ancak eğitimle olabildiğine inandıklarını vurguladı.

Dağdibi Mahallesi'nde inşaatına başlanacak 16 derslikli Berna Yılmaz İlköğretim Okulu'nun, 1 milyon 100 bin liraya mal olması ve 2010-2011 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
AA


Geri Dön