20 / 04 / 2024

Beş ilde ulaşımı rahatlatacak Torul 1 ve Torul 2 tünelleri hizmete girdi!

Beş ilde ulaşımı rahatlatacak Torul 1 ve Torul 2 tünelleri hizmete girdi!

Gümüşhane İli'nde tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve yapımı tamamlanan 5 ilde ulaşımı rahatlatacak olan "Torul 1 Tüneli'' ve "Torul 2 Tüneli" hizmete açıldı...



Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, beraberindeki AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Metin, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyarslan ve bazı kurumların yetkilileri ile kentin Torul ilçe merkezindeki tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ve Trabzon-Gümüşhane-Bayburt ile Erzurum'un yanı sıra Trabzon-Gümüşhane ve Erzincan'ı birbirine bağlayan "Torul 1" ve "Torul 2" tünellerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.


Mayda, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Gümüşhane'de de kamu hizmetlerinde bir yarış olduğunu söyledi.


Diğer hizmetler yanında en fazla kendini gösteren hizmetin ulaşım olduğuna işaret eden Mayda, "Gümüşhane'nin, Trabzon'dan Bayburt'a ve Erzincan'a duble yolları da son sürat devam ediyor. Bugün hem Ramazan Bayramı'nın birinci günü hem de ikinci bir bayramı birlikte yaşıyoruz. Torul 1 ve Torul 2 tünellerimiz aydınlatmaları da dahil hizmete açıldı. Vatandaşımızın hem güvenli hem de ferah şekilde seyahat etmesi mümkün olacak" diye konuştu.


Köstere-Gümüşhane arasındaki 32 kilometrelik yolun da bu yıl tamamlanacağını söyleyen Mayda, şöyle devam etti:


"Ferhat'ın Şirin'e olan aşkı gibi devletin de vatandaşına olan hizmet aşkı aşılmaz dağları aşmamızı sağlıyor. İpek Yolu güzergahındaki bu karayolumuz sayesinde vatandaşımızın sevdiklerine daha güvenli şekilde kavuşmasını sağlamak bizlere mutluluk veriyor. Dağlar deliniyor, dereler dolduruluyor, gerektiği yerde viyadüklerle takviye ederek vatandaşımıza rahat bir ulaşım sağlıyoruz. Bu tünellerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 32 kilometrelik güzergahta yer alan ve toplam uzunlukları 8.5 kilometreyi bulan inşaat halindeki diğer tünellerimizi de en kısa zamanda tamamlayarak hizmete açmanın çabası içerisindeyiz."


Mayda ve beraberindekiler daha sonra araçlarıyla konvoy halinde geçiş yaptıkları "Torul 1" ve "Torul 2" tünelini hizmete soktu.


Her ikisi de çift şerit olan ve biri gidiş diğeri de dönüş yolunda bulunan söz konusu tüneller 1045'er metre uzunluğunda bulunuyor.


AA


Geri Dön