29 / 03 / 2024

Beşiktaş A.Ş. hisse satışının geliri Vodafone Arena inşaatında kullanılacak!

Beşiktaş A.Ş. hisse satışının geliri Vodafone Arena inşaatında kullanılacak!

Stat inşaatı, 20 milyon TL ile aslan payını aldı. Geriye kalan para, iki aylık personel maaşı ve sporcu alacaklarına gitti. Yönetim, Vodafone Arena için bu hamlenin şart olduğunu aktardı



Beşiktaş yönetimi, Vodafone Arena'nın inşaatını yavaşlatmamak ve yaşanan mali tıkanıklığı aşmak için önceki gün piyasa değerinden sattığı 11.4 milyon adet hissesinin geliri olan 28.5 milyon TL'nin büyük bir bölümünü stada yatırdı. Paranın %70'i demir alımı, yüklenici müteahhit firma ve stat ihale avanslarına ayrıldı. Geriye kalan miktar ise iki aylık personel maaşlarıyla, sporcu ödemelerinin bir kısmına kullanıldı. Geçtiğimiz yıl sermaye artışı sonrası 240 milyon adet toplam hisse değerine ulaşan Beşiktaş A.Ş.'nin hisse satışları, Serdar Bilgili döneminde %15'le başlamıştı. Daha sonra Yıldırım Demirören döneminde parça parça satışlarla %35 rakamına ulaşılmıştı. Fikret Orman yönetimi %7.5' lik bir satış gerçekleştirmiş ardından yaklaşık 80 milyon dolar gelir getiren sermaye artırımında bulunmuştu. 


YÜZDE 2.4'LÜK KISIM DA SATILACAK


Önceki gün BJK Dernek Karar Defteri'ne BJK A.Ş.'deki çoğunluk hisselerinin son limitine kalan %7.1 hisselerin tamamına satış onayı almasına rağmen yönetimin bunun yaklaşık %4.7'lik kısmını kullandığı, %2.4'e denk gelen bugünkü değeriyle 14 milyon TL'yi ise beklettiği ancak önümüzdeki süreçte bu satışı da tamamlamayı düşündüğü öğrenildi. %7.1'lik hissenin tamamı satılsaydı 42.5 milyon TL toplanacaktı. Ama 28.5 milyon liralık 11.4 milyon adet hisse satıldı. Bu paranın 3.5 milyonu 2 aylık maaş giderlerine ve yaklaşık 5 milyon lirası sporcu giderlerine ayrılırken geri kalan büyük çoğunluğu stada yatırıldı. Stat inşaatını üstlenen yüklenici firmalara alacaklarının bir kısmına denk gelen 15 milyon liraya yakın ödeme aktarılacağı belirtildi. 


"SAVURMUYORUZ"


Ayrıca stada ihalesi yapılacak işler için avans bedeli olarak demirler için 5 milyon lira üzerinde bir ödemenin zorunlu olarak yapıldığı ifade edildi. Beşiktaşlı yöneticiler SABAH'ın dün duyurduğu hisse satışını doğrularken "Paranın tamamına yakını stat ödemelerine gidiyor. Bir kısmını personel maaşlarında ve sporcu ödemelerinde kullanacağız. Stat vakum gibi demir, çimento ve para çekiyor. Kasaya giren para girdiği gibi çıktı. Bu hisselerini har vurup harman savurmuyoruz. Transfer savurganlığı yapmadık, transferler için kullanmadık. Kalıcı bir değere, stada harcıyoruz. Harcamak zorundayız. Gerektiğinde kalan yaklaşık %2.4 kısmı da kullanabiliriz. Stat bittiğinde ve para basmaya başladığında hep geri dönüşümler olacak" ifadelerini kullandılar. 


KARTAL, NYON'A ÇIKARMA YAPACAK


Finansal Fair-Play çerçevesinde takibe alınan Beşiktaş, önümüzdeki hafta Nyon'da UEFA yetkilileri ile bir araya gelecek. Siyah-beyazlı kulübü Fikret Orman'ın başkanlık edeceği hukukçu ağırlıklı bir heyet temsil edecek. Heyet, UEFA'ya 3 yıllık finansal hesaplarda yer alan 'break-even'ın (Gelir gider dengesindeki eşitlik) neden yaşandığını açıklayacak. Tek taraflı duruşma şeklinde geçecek olan görüşmenin ardından herhangi bir bilgilendirme olmayacak. UEFA, resmi açıklamasını Aralık ayının ortasında yapacak.



Fatih Doğan-Sabah Gazetesi


Geri Dön