16 / 04 / 2024

Beşiktaş Belediyesi'nden Beltaş işçileri açıklaması!

Beşiktaş Belediyesi'nden Beltaş işçileri açıklaması!

Beşiktaş Belediyesi, Beltaş A.Ş. işçilerinin iş bırakmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte Beşiktaş Belediyesi'nin resmi internet sitesi www.besiktas.bel.tr'de yayımlanan o açıklama...



Beşiktaş Belediyesi'nin açıklaması şöyle; 


"Kamuoyuna Duyuru;


Bir süredir Beşiktaş Belediyesi şirketlerinden BELTAŞ A.Ş. işçilerinin çok küçük bir kısmı tarafından sürdürülen iş bırakma hadisesi kapsamında oluşan; kamuoyunu yanıltacak düzeyde hatta iftira niteliğinde olan yanlış bilgilerin düzeltilmesi amacı ile bu duyurunun yapılması zorunluluğu doğmuştur.


Öncelikle belirtmemiz gerekir ki eylemlerinin tamamı yasadışı olmasına rağmen; sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde ve işçi kardeşlerimizin haklarını yasalarla daraltmamak amacı ile belediyemiz tüm süreç boyunca son derece duyarlı bir tavır sergilemiştir. Hatta gösterilen bu hassasiyet sendikanın yanlış ve yasadışı uygulamalarına, işçiyi, halkı yanıltan yazılı ve sözlü bildirilerine rağmen korunmuştur.


Bahsi geçen süreçte işçilerimizin yaklaşık yüzde 70’i bu yasal dayanağı olmayan ve haksız eylemlere destek vermediği için tehdit ve darp edilmiştir. Konu aynı zamanda tüm detayları ile savcılığa intikal ettirilmiştir.

Henüz grev kararı bile alınmadan işin bırakılması nedeni ile 7/24 hizmet vermeyi kendisine bir görev olarak belirleyen belediyemizin hizmetlerinde çeşitli aksamalar meydana gelmemesi için; görevine devam eden ekipler cansiperane bir şekilde çalışmaya devam etmişlerdir.


İş bırakma eylemi süresi boyunca işçilerimiz hiçbir surette mağdur edilmemiş; hali hazırda yönetimi elinde bulunduran mevcut firma işçilerin tüm haklarını ödemeyi kabul etmiş; yapılan son ihaleyi kazanan firma ise mevcut işçilerimizi yeniden görevlendirmek üzere kendilerini davet etmişlerdir. 


Şu anda tüm birimlerimiz işlerinin başındadır. Görevi bırakan 70 kadar işçi kardeşimizin de acilen işlerinin başına dönmesini beklemekteyiz. Dönmemeleri durumunda kamu vicdanının zedelenmemesi adına gereken yasal işlemleri yapmak zorunda kalacağımızı da ifade etmek isteriz.


Biz Beşiktaş Belediyesi olarak “Hiçbir işçinin ekmeği ile oynamayız ve oynatmayız”.


Geri Dön