25 / 04 / 2024

Beşiktaş, en pahalı semt oldu!

Beşiktaş, en pahalı semt oldu!

Reidin.com emlak endeksi verilerine göre İstanbul geneli ortalama konut metrekare satış fiyatı 839 TL. Semtlere göre sıralandığında ise ilk üç sırada, 2 bin 572 TL ile Beşiktaş, 2 bin 73 TL ile Sarıyer, bin 915 TL ile Bakırköy yer alıyor



 Fransız Le Monde gazetesinin geçtiğimiz hafta yayımlanan bir haberinde dünya metropellerinde gayrimenkul ortalama metrekare fiyatları karşılaştırıldı. 60 dünya kentinin sıralandığı listede İstanbul'un adı yok. Listenin ilk sırasında 65 bin 600 dolar metrekare fiyatıyla Monaco yer alırken, onu 56 bin 300 dolarla Londra, 45 bin 600 dolarla Cap Ferrat, 40 bin 800 dolarla St. Tropez izliyor. Sektör temsilcileri 'çılgın' projelerin hayata geçmesi, kentsel dönüşüm, yabancıya gayrimenkul satışın önünün açılması halinde İstanbul'un Monaco ile yarışması zor değil. GYODER Başkanı Işık Gökkaya, İstanbul'da fiyatların sadece yurtiçi alıcılarla dünya kentleri seviyesine ulaşamayacağını, yabancıya satışın engelinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ise Kanal İstanbul ve Yeni İstanbul projeleriyle İstanbul'un marka değerine paralel yabancı ilgisinin de artacağını söylerken, Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, 'Yabancıya gayrimenkul satışıyla birlikte konut değerleri hak ettiği oranlara ulaşacaktır' dedi. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk çelik ise, yabancıya gayrimenkul satışının önündeki engellerin kaldırılmasıyla İstanbul'da konut metrekare ortalama satış değeri 5 bin dolarları bulacağını dile getirdi.

EN PAHALI SEMT BEşžİKTAşž OLDU
Reidin.com emlak endeksi verilerine göre İstanbul geneli ortalama konut metrekare satış fiyatı 839 TL. Semtlere göre sıralandığında ise ilk üç sırada, 2 bin 572 TL ile Beşiktaş, 2 bin 73 TL ile Sarıyer, bin 915 TL ile Bakırköy yer alıyor.

Sabah


Geri Dön