25 / 04 / 2024

Beşiktaş İnönü Stadı'nı yıkıyor!

Beşiktaş İnönü Stadı'nı yıkıyor!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, stat projesiyle ilgili dosyalarının yakın bir zamanda Anıtlar Kurulu'na gideceğini ve son durumun ortaya çıkacağını bildirdi



Bugün yeniden yayın hayatına başlayan BJK TV'de, televizyonun kurulması için masrafları üstlenen Beşiktaş taraftarı Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Gurbanoğlu ve Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Aleaddin Aykaç ile beraber canlı yayına katılan Demirören, soru üzerine stat projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman spora destek olduğu için ve statla ilgili olumlu bakış açısı nedeniyle teşekkür ederek söze başlayan Demirören, ''Tahmin ediyorum bugün yarın anıtlar kurulu 3. dairemize, 3. kurula dosyamız gidecek. Değerli kurul üyelerimizin vereceği, üstünde yapacağı oynamalarla stadımızın son durumunun resmi hali ortaya çıkacak. Eğer bunlar olursa ki, özellikle geçen gün bir gazetede Sayın Devlet Bakanımız Egemen Bağış Bey'in de bir bir röportajı vardı, öncelikle yapılması gereken statlardan biri İnönü Stadı'dır diye. Kendisine teşekkür ediyorum. Beşiktaş camiasının sesine aracı oldu aslında. İnşallah kuruldan çıktıktan sonra en kısa zamanda, hedefimiz mayıs ayında kazmayı vurmak ama tabii ki bunun belli prosedürleri var. Hedefimiz bu mabedimizden geçici bir süre ayrılarak, dışarıda bir yerde oynamak. Daha yerine karar vermedik. Ama izinlerimiz olumlu yolda gidiyor diye ümit ediyorum. çünkü sayın büyüğümüz, değerli başbakanımız cidden bu işe çok destek oldu'' şeklinde konuştu.

Stat inşaatının ne kadar zamanda biteceği sorusuna verdiği yanıtta ise Demirören, daha önce belli firmalarla görüşmeler yaptıklarını, kendilerine 18 ay gibi bir zaman verildiğini hatırlatarak, ''Ama inşaat olduğu için ben onu 24 ay gibi düşünüyorum'' dedi.

Stat konseptine bakış açılarının, finansmanı yapıcı firmaya yüklemek ve yap-işlet-devret modeli olduğunun altını çizen Demirören, ''Bizden para çıkmayacak şekilde, tamamen yatırımcı firma bunu yapacak. Bütün rakamlar çıktıktan sonra adet ve gelirler hesaplandıktan sonra yap-işlet-devret süresi hesaplanacak. Sonuçta biz hiçbir yerden bir şey istemeden, kulübümüzün bulduğu olanaklarla stadımızı yapmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yapılacak stattan ne kadarlık bir gelir elde edileceğiyle ilgili olarak da Demirören, ''Sadece gelirler olarak bakmamak lazım. Zamanında yaptığımız kaba hesaplara göre, 45-50 milyon dolarlar civarında bir gelir çıkıyor stattan. Ama bu rakamlar projeler detaylandıktan sonra çıkacak. İsim hakkını satmak da kulüpte kalacak. Yapıcı firmayla alakası yok. Yapıcı firma sadece bilet geliri, kombine geliri, buradaki organizasyonların geliriyle yap-işlet-devret modelinin neticesini alacak'' şeklinde konuştu.

''BİZİM EN BÜYÜK HAZİNEMİZ TARAFTARIMIZ''

Korsan ürünlere karşı açtıkları savaşta sonuna kadar devam edeceklerini anlatan Demirören, geçen yıllara göre taraftarlarının daha da bilinçlendiğini ve bu sezon henüz ikinci yarı başlamadan forma satışında 118 bin rakamına ulaştıklarını bildirdi.

Demirören'in konuyla ilgili ifadeleri özetle şöyle:

''Belediyelerin de büyük desteğini aldık. En önemli ilkemiz, korsan ürünlerle savaş. Fakat belli hukuk boşluklarından istediğimiz neticelere tam gelemedik. şžu anda da gelemedik. Ama yaptığımız mücadele her geçen gün artıyor. Sonuna kadar devam edecek. 100. yılda şampiyon olduğumuzda satılan forma adeti 60 bin. 2008-2009'da şampiyon olduğumuzda 62 bin. Bu sene ikinci yarı başlamadı, parekende ve toptan satışımız 118 bin. Diğer kulüplerle de görüşerek, bu korsan işinin sonuna kadar mücadelesini yapıyoruz. Her Beşiktaşlı, senede 10 dolarlık, ne olursa olsun Beşiktaş mağazalarından ürün alırsa, 15-20 milyon dediğimiz taraftardan gelecek rakamları hesaplayın. Kulüplerin artık böyle yaşaması lazım. Bizim en büyük hazinemiz taraftarımız. Taraftarımız korsan ürünle her türlü mücadeleyi yapmalı. şžikayetlerini bize bildirsinler.''
Borsagündem


Geri Dön