27 / 04 / 2024

Beşiktaş metrekare kralı

Beşiktaş metrekare kralı

Beşiktaş, 5 bin 560 TL'lik ortalama metrekare fiyatıyla İstanbul'un en değerli ilçesi konumunda bulunuyor.



Hürriyet Emlak Yaşam Gazetesi ile hurriyetemlak.com'un işbirliği sonucunda hazırlanan Hürriyet Emlak Endeksi'ne göre, İstanbul'daki konutların ortalama metrekare fiyatı 2 bin 327 TL'ye geriledi. Buna karşın, başta Beşiktaş olmak üzere Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu, Eyüp ve Bakırköy'de emlak fiyatları yükselişini sürdürüyor. Ulus, Levent, Etiler, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Gayrettepe gibi semtleri bünyesinde toplayan Beşiktaş, 5 bin 560 TL'lik ortalama metrekare fiyatıyla İstanbul'un en değerli ilçesi konumunda bulunuyor. Beşiktaş'ı bünyesinde Zekeriyaköy, Kilyos, Yeniköy, İstinye, Tarabya gibi semtleri barındıran Sarıyer ve Beykoz izliyor. Konutların metrekare fiyatı Avcılar'da ise 984 TL'ye kadar düşüyor.
Ağırlaşan küresel kriz nedeniyle yaşanan durgunluk, konut piyasasında satılık ve kiralık gayrimenkullerin fiyatlarına yansımaya devam ediyor. İstanbul genelinde Ocak ayında satılık metrekare fiyatları ortalama 2 bin 336 TL olurken, bu şubat ayı sonunda 2 bin 327'ye indi. Metrekare fiyatlarında İstanbul genelinde düşüş yaşanmasına rağmen emlak piyasasının en hareketli semtleri Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu, Eyüp ve Bakırköy oldu. Bu semtler diğer bölgelerin aksine konut fiyatlarının yükselişini şubat ayında da sürdürdü. İstanbul'da metrekare fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe ise Beşiktaş oldu. Ulus, Levent, Etiler, Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Gayrettepe gibi semtleri de bünyesinde toplayan Beşiktaş'ta konutların ortalama metrekare fiyatı 5 bin 560 TL olurken bu, Avcılar'da, 984 TL'ye kadar düşüyor. Kiralık gayrimenkullerde ise, İstanbul genelinde metrekare başına düşen kira bedeli 12 TL seviyesinde kalıyor.

En değerli bölgeler
Hürriyet Emlak Yaşam Gazetesi ile www.hurriyetemlak.com'un işbirliğiyle hazırlanan ve 2009 yılının ilk iki ayında 16 bin 719 satılık, 12 bin 233 kiralık konutu kapsayan Hürriyet Emlak Endeksi'ne göre, İstanbul'un en yüksek satılık ve kiralık metrekare fiyatına sahip ilçesi Beşiktaş oldu. Ocak ve şubat aylarındıa Beşiktaş'ta, satılığa çıkarılan 881 konut, ortalama 5 bin 560 TL metrekare fiyatına sahip olurken, kiraya verilen 1622 konutun metrekare başına kira bedeli ise 21 TL'ye ulaştı. Beşiktaş'ı 5 bin 534 TL ortalama metrekare fiyatıyla satışa çıkarılan 442 konutun bulunduğu Sarıyer takip etti. Bünyesinde Zekeriyaköy, Kilyos, Yeniköy, İstinye, Tarabya gibi semtleri barındıran Sarıyer'i Beykoz ve Beyoğlu' izliyor. Bu iki ilçede de ortalama metrekare giyatlırı 4 bin TL seviyesinde bulunuyor. Bakırköy ve Eyüp'te ise 3 bin TL'yi aşıyor. Kadıköy, Üsküdar ve Şişli ilçeleri de 2 bin TL'yi aşarak üst sıralarda yer alıyor.

Kira ortalaması 12 TL
12 bin 233 konutun kiraya verildiği İstanbul genelinde, konutların metrekare bedeli ortalama 12 TL olarak belirlendi. İstanbul ortalamasının üstüne çıkan semtler Beşiktaş, Beyoğlu, Sarıyer, Eyüp ve Şişli olurken, Bakırköy de İstanbul geneliyle aynı seviyede kaldı. Hem satılık hem de kiralık gayrimenkulde Beşiktaş'ın lider olduğu sıralamada, kiralık konut fiyatlarında ikinci sırada Beyoğlu yer alıyor. Şubat ayında 364 gayrimenkulün kiraya verildiği Beyoğlu'nda metrekare başına düşen kira bedeli 20 TL oldu. Beşiktaş'ı ve Beyoğlu'nu 16 TL'lik ortalama metrekare kira bedeliyle 704 konutun kiracı beklediği Sarıyer izledi. 520 konutun kiraya çıkarıldığı Eyüp'te bu bedel, 15 TL olurken, Şişli'de kiraya verilen bin 11 konutun metrekare kira bedeli de 14 TL'de kaldı. 772 konutun kiracı beklediği Bakırköy ise, 12 TL ile İstanbul ortalamasıyla aynı kaldı.

En düşük Avcılar
İstanbul'da satılık ve kiralık bedellerinin en düşük olduğu ilçe ise Avcılar oldu. Ocak ve şubat aylarında 456 konutun satışa çıkarıldığı Avcılar'da satılık konutların metrekare fiyatı 984 TL, kiracı bekleyen 177 konutun ortalama metrekare kira fiyatı da 6 TL oldu. Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Pendik ilçelerinde de metrekare bedelleri 6 TL'de kaldı.

2008'de sıra değişmedi
2008 yılında toplam 212 bin 545 satılık 148 bin 557 kiralık konut değerlendirilerek hazırlanan verilere göre, İstanbul genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 2 bin 164 TL olurken, kiralıklarda da bu bedel 12 TL seviyesinde kaldı. 2008 yılının verilerine göre hem kiralık hem de satılık konutta Beşiktaş yine liderliği elden bırakmadı. 2008 yılında 12 bin 252 konutun satışa çıkarıldığı Beşiktaş'ta ortalama metrekare bedeli 4 bin 572 TL'ye olurken, kiraya verilen 19 bin 610 konutun metrekare bedeli de 19 TL oldu. 4 bin 124 konutun kiraya verildiği Beyoğlu'nda da kiralık metrekare bedeli 19 TL olarak belirlendi. Satılık sıralamada yerini koruyan Sarıyer'de satılık konutun metrekare fiyatı 4 bin 6 TL'de kiralık bedeli ise 15 TL'de kaldı. Geçtiğimiz yıl da satılık ve kiralık metrekare birim fiyatı en düşük olan ilçe Avcılar'dı. 5 bin 110 konutun satılığa çıktığı Avcılar'ın metrekare ortalaması 964 TL olurken, metrekare başına kira bedeli de 6 TL düzeyindeydi.

Beşiktaş metrekare kralı

Hürriyet

Geri Dön