27 / 04 / 2024

Beşiktaş'a taş gibi stat: İnşaat malzemesi yerine taş kullanılacak!

Beşiktaş'a taş gibi stat: İnşaat malzemesi yerine taş kullanılacak!

Beşiktaş'ta Tesislerden Sorumlu yönetici Gocay, yeni İnönü Stadı'nın mimari çizgilerinin eskisiyle aynı olacağını söyledi, inşaat malzemeleri yerine taş kullanacaklarını belirtti




Yoğun yağıştan etkilenen ve Beşiktaş-Galatasaray derbisinin oynanmasına izin verilmeyen Fiyapı İnönü Stadı için çalışmalar hızlanacak.

1947 yılında yapılmış bir stadı Türk Telekom Arena veya yeni yapılmış başka statlarla kıyaslamamak gerektiğini dile getiren Tesislerden Sorumlu yönetici Berkan Gocay, “Belki de daha iyi oldu. Böylece yeni stat işi daha hızlı ilerleyebilir. Drenaj giderlerini genişletmemize rağmen durmak bilmeyen yağmur nedeniyle sahadaki su birikintisi bir türlü yok olmadı. Ama maçın başlama saatinden bir saat sonra yağmur durunca saha oynamaya hazır hale getirildi. Tabii bu karar TFF’nin aldığı bir karardır. Bu nedenle bir şey diyemeyiz. Onların takdir hakkı” ifadelerini kullandı.

Gocay, yeni stadın taş gibi olacağını söyledi. 1940’lı yıllarda inşa edilen İnönü Stadı’nın, o zamanki mimari çizginin dışına çıkılmadan yeniden yapılacağını ifade eden siyah-beyazlı yönetici, “Berlin Stadı 1936’da yapılmış ve yenisi de 1936 yılındaki mimari çizgilerle sınırlandırılarak yapıldı. Biz de İnönü Stadı’nı 1947 yılındaki mimari tarzda yapacağız. Yeni statta günümüz inşaat malzemeleri yerine o dönem kullanılan taşlardan yararlanacağız. Stadımız bittiğinde önümüzde taştan yapılmış bir mabet olacak” diye konuştu.

TFF’den haber bekliyorlar
Galatasaray derbisinin bugüne alınması nedeniyle cumartesi günü oynanacak Trabzonspor maçını bir gün sonra oynamak isteyen Beşiktaş, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu. Karşılaşmanın deplasmanda olması nedeniyle bir gün daha isteyen siyah-beyazlılara henüz yanıt verilmedi. Ancak TFF’nin böyle bir ertelemeye pek de sıcak bakmadığı vurgulandı.

Milliyet 


Geri Dön