26 / 04 / 2024

Beşiktaş'ın stadyum sorunu bitmiyor!

 Beşiktaş'ın stadyum sorunu bitmiyor!

Beşiktaş, TT Arena’da oynayacağını düşünerek İnönü Stadı’nı bakımsız bıraktı. Böyle olunca da çim zemin bozuldu. Stadın lige yetişmeme tehlikesi bulunuyor



Yeni stat projesi nedeniyle önümüzdeki sezon maçlarını TT Arena Stadı’nda oynayacakmış gibi planlayan, fakat son anda bu kararından vazgeçen Beşiktaş Yönetimi, bu kararsızlığı nedeniyle büyük bir bedel ödemeye hazırlanıyor. Teknik Direktör Samet Aybaba’nın isteğiyle yeni sezon maçlarını İnönü Stadı’nda oynama kararı alan yönetimin karşısına yaklaşık 1 milyon liralık bir fatura çıktı.

TT Arena beklentisi nedeniyle yönetim, İnönü Stadı’nı kendi kaderiyle başbaşa bıraktı. Ligin bitiminin ardından 2.5 ay bakımdan uzak kalan stadın, özellikle zemininde an itibariyle maç oynanmasının imkânsız olduğu ortaya çıktı. Hummalı bir çalışmaya girerek, stadı yeni sezona yetiştirmeye çalışan yönetim; duşlar, su boruları, drenaj kanalları, boya, badana, tribün koltukları gibi problemleri çözmeyi başarırken, zemin konusunda ise büyük sıkıntı yaşıyor.


Yönetim takipte

Yaz boyunca sulama ve bakım yapılmaması nedeniyle çimleri çürüyen zeminin yeniden canlanması için kumla birlikte sahaya tohum döktüren Beşiktaş Yönetimi, tohumların patlamasını bekliyor. Gece geç saatlere kadar İnönü’de yapılan yeni sezon çalışmalarını takip eden yönetim, tohumların filizlenmesinin ardından, güneş ışınlarından korumak için zeminin üzerine branda çektirecek. Yapılan geç bakım yüzünden geçtiğimiz dönemlerde de kum üzerinde oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı futbolcular, hem sakatlanma tehlikesi geçirmiş hem de puanlar kaybetmişti.


Yeni sezonda da zemin sıkıntısıyla uğraşacak olan Beşiktaş Yönetimi ve teknik heyeti, oyuncularını sakatlıklardan korumak için, ligin ilk haftalarında İnönü’de oynanacak bazı maçları rakibin sahasında yapmayı bile düşündükleri ifade edildi. Bu konuda zemin çalışmalarının bitmesini bekleyecek olan yönetim, sahanın yetişmemesi halinde 2. hafta sahasındaki Galatasaray maçını TT Arena’da oynamayı düşündükleri vurgulandı.

Yönetimin maçları İnönü Stadı’nda oynama karawrının alınmasının ardından bu konuda bir araştırma yapan eski tesislerden sorumlu yönetici Bülent Deriş zemin konusunda yönetimi daha önceden uyardığını belirtti.

Milliyet



Geri Dön