19 / 03 / 2024

Beşiktaş'ta asansörlerin yıllık kontrolleri yapılıyor

Beşiktaş'ta asansörlerin yıllık kontrolleri yapılıyor

Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması için bir duyuru yayımladı. Belediye sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrol ve bakımları, anlaşmalı kuruluşa yaptırılabilecek .



Beşiktaş Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:


"18.11.2008 tarih ve 27058 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’nin Yıllık Kontrol başlıklı 10 uncu maddesinin (1) bendinde “Asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere her asansörün yıllık kontrolü yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır”, (4) bendinde ise “Yapılan incelemeler neticesinde belirlenen A tipi muayene kuruluşu ve ilgili idarece imzalanacak görevlendirme sözleşmesi ile A tipi muayene kuruluşuna asansörlerde yıllık kontrol işi için yetki verilir ve kamuoyuna gerekli duyurular yapılır” denilmektedir.


Bahsi geçen yönetmeliğin ilgili maddelerine istinaden Belediyemiz sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması konusunda Beşiktaş Belediyesi ile muayene kuruluşu D Kare Gözetim Test ve Belg. Tic. Ltd. Şti. arasında Görevlendirme Sözleşmesi imzalanmış olup, asansörlerin yıllık kontrollerinin, asansörün bulunduğu apartman veya işyeri ilgililerince D Kare Gözetim Test ve Belg. Tic. Ltd. Şti.’ne yaptırılması gerekmektedir.


Asansörlerin Yıllık Kontrollerinin yaptırılması için D Kare Gözetim Test ve Belg. Tic. Ltd. Şti. irtibat telefonları 0212 211 31 09 - 0216 290 16 78, faks numarası ise 0216 290 16 79 şeklindedir."


Geri Dön