19 / 04 / 2024

Beşis Makine, Ankara'ya 2 yeni tesis kuracak!

Beşis Makine, Ankara'ya 2 yeni tesis kuracak!

Besiş Makine, 2 yıl gibi kısa sürede pazarda önemli bir noktaya gelirken, önümüzdeki dönemde iç pazar ve ihracat kaynaklı büyümeye odaklandı.



Projeli beton santrali üretimi ile her çeşit beton santrali demontajmarkalama ve montaj-servis işçiliği hizmeti veren Besiş Makine, 2 yıl gibi kısa sürede pazarda önemli bir noktaya gelirken, önümüzdeki dönemde iç pazar ve ihracat kaynaklı büyümeye odaklandı.


2017 yılında mevcut tesislerine ek olarak yeni yatırımlara hazırlandıklarını ifade eden Besiş Makine İnş.Sn.Ltd.Şti Koordinatörü Bora Ateş, bu kapsamda, çeşitli çelik işleri imalatı için Kazan'da 2 bin metrekarelik bir alan ve OSTİM'e 500 metrekarelik 3 katlı bir servis, küçük imalathane ve bürodan oluşan 2 tesis yapacaklarını bildirdi.


Sektöre adım attıklarında, arıza tespit, tamir, yedek parça satışı yaptıklarını belirten Bora Ateş, bir süre sonra, projeli beton santrali projelerini üstlenmeye başladıklarını söyledi. Kısa süre önce Türkiye'nin en büyük yatak ve sünger üreticisinin yüzde 100 kapasite artışı yapılan yeni fabrikasına taşınması işlemini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ateş, "Çeşitli çelik konstrüksiyon imalat-demontaj-montaj işleri, konveyörler, sünger üretim ve karışım tesisi demontaj-montaj ve projelendirme hizmeti yanı sıra üzerindeki yük hücreleri ile hem tartım hemde aktarım yapan konveyörler imal ederek devreye aldık" dedi.


2017'de yatırımı gerçekleştirecek

Bu yılın ilk yarısında yaptıkları yatırımlarla büyük ölçekli firmaların alt tedarikçi listelerine girmeyi başardıklarını söyleyen Ateş, şöyle devam etti: "Sektördeki büyük ölçekli hem üretici hem de hazır beton firmalarının taleplerini kısa zamanda uluslararası standartlara uygun, son teknoloji yazılım, üretim ekipmanlarımız ve tecrübeli teknik kadromuz ile katma değer yaratmaya, Makine Mühendisleri Odası İş Makinaları komisyonundaki çalışmalarımız ile de sektördeki sorunlara çözüm getirmeye devam edeceğiz." 2017 yılında mevcut tesislerine ek olarak yeni yatırımlara hazırlandıklarını ifade eden Ateş, bu kapsamda, çeşitli çelik işleri imalatı için Kazan'da 2 bin metrekarelik bir alan ve OSTİM'e 500 metrekarelik 3 katlı bir servis, küçük imalathane ve bürodan oluşan 2 tesis yapacaklarını, projelere bağlı olarak 10 bin metrekarelik bir fabrika kiralama yoluna da gidebileceklerini söyledi.


IRAK MERKEZ BANKASI PROJESİNDE ÇÖZÜM ORTAĞIYDI

Besiş'in tek tip beton santrali üretimi yerine müşteri ihtiyaçlarına uygun, projeli beton santralleri kısmi ve komple üretimi yaptıklarını vurgulayan Bora Ateş, "Her çeşit beton santrali demontaj- markalama ve montajservis işleri, çeşitli çelik yapıların dizayn ve üretimi alanında gerekli yazılım, donanım ve insan gücüne sahip bir noktaya geldik" diye konuştu. Aynı yıl, büyük inşaat müteahhitlerinin partneri ve alt tedarikçisi olarak Irak Merkez Bankası gibi dünyanın en prestijli projelerinden birinde çözüm ortağı olduklarını ifade eden Bora Ateş, ihracat yapan birçok firmaya teknik destek yanı sıra, mühendislik ve işçilik desteği verdiklerini söyledi. Firmanın halen; Romanya, Azerbaycan, Kazakistan, Irak, Rusya, Cezayir, Tunus, Arabistan, Kata gibi ülkelerde iş yaptığına değinen Ateş, Irak ENKA AŞ'nin de sürekli alt tedarikçisi konumunda olduklarını kaydetti.


Dünya


Geri Dön