20 / 04 / 2024

Besni'de kentsel dönüşümün startı veriliyor!

Besni'de kentsel dönüşümün startı veriliyor!

Besni ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında pilot mahalle seçilen Cirit Meydan Mahallesi Gaziantep Caddesinde çalışmalara start verildi. Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk konu ile ilgili değerlendirme yaptı.



Besni ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında pilot mahalle seçilen Cirit Meydan Mahallesi Gaziantep Caddesinde çalışmalara start verildi. 

Dönüşüm, Tarım Kredi Kooperatifi ve Milli Eğitim Müdürlüğü binasının da içinde bulunduğu Gaziantep Caddesine bitişik binalardan başlıyor. 

Besni'nin ilk Kentsel dönüşüm projesi Belediye tarafından başlatılıyor. Gaziantep caddesinin bir kısmını içine alan Ada'lar için hazırlanan Kentsel dönüşüm projeleri Besni Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl müdürlüğü tarafından uygulanacak. 

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, yaptığı açıklamada, Besni Belediye Meclisinde konuyla ilgili 3 ay önce Eylül ayında bir komisyon oluşturduklarını, ön hazırlıkların ve sahaların belirlendiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konu ile alakalı dosyayı sunduklarını ve bundan sonraki safhada çalışmaların tamamen sahada devam edeceğini belirtti. 

Öztürk, "Çalışmaların olgunlaşmaya başladığı ve artık bu çalışmanın tamamen sahada yürütüleceği bir aşamaya geldik. Şu anda bu toplantımıza Adıyaman'da harita Mühendisi hemşerimiz Bilal Demir Bey ve Şehir plancısı İbrahim Özcan beyin de bu toplantıya iştiraki ile Belediyemiz İmar, Fen İşleri ve Diğer teknik arkadaşlarımızla beraber burada mühendislik ve teknikerlik yapan arkadaşlarımızla beraber toplantı yaparak, ne yapılması gerektiğini biraz daha olgunlaştırıp çalışmaya start vermiş olacağız" dedi. 

Köhne Yapıları Daha Modern Bir Hale Getireceğiz Çalışmayla öncelikli olarak amaçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifinin içerisinde bulunduğunu aktaran Öztürk, şöyle devam etti: "Belediye Düğün salonunun içerisinde bulunduğu adayı da katarak Gaziantep yolundaki iki tane adamızı ve Gölbaşı yoluna bakan iki tane adamızı Kentsel Dönüşüm çalışması doğrultusunda şehrimize bir değer katmak, trafiği rahatlatmak, köhne yapıyı modernize bir hale getirebilmektir. 

Bu startla ilçemizde bir değişimi başlatmış olacağız. Hem de trafiği aksatan, şehirde çirkinlik oluşturan görünümü modernize ederek şehrimize bir güzellik kazandıracağız. Bu çalışmayla hemşerilerimizin kar ettiği ve incinmediği ve memnun olduğu, şehirde de bir verimin olduğu katma değer sağladığı güzel bir çalışmayı belediyemiz olarak şehrimize kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız" İlk Olarak Gaziantep Caddesinde Uygulanacak Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı: "Herkesin memnun olduğu, mali kayba uğramadığı, mülkiyetinin değer kazandığı, şehircilik bakımından da ciddi bir ilerlemenin, başarının yakalandığı bir çalışma olacağına inancım tam. 

Verilen startla ve iyi bir gayretle bu işi biran önce sonuçlandırarak ilçemize marka şehir, modern bir şehir olmayla ilgili önemli bir aşamayı hep birlikle yaşayacağız. 

Bu çalışma pilot bir çalışma, bu çalışmalardan sonra aşama aşama diğer adalarımızda yapacağımız çalışmalarımızı hemşerilerimiz görmek suretiyle onların bu konudaki isteğini de arttırmış olacağız. 

Bu çalışmayı pilot bölge çalışması yapıp, şehrimizin diğer bölgelerinde de aşama aşama yürüterek devam ettireceğiz. İlçemiz için bu çalışmanın başlangıcı hayırlı uğurlu olsun.Tüm hemşehrilerime selamlarımı, saygılarımı sunuyorum


Adıyaman Işık Gazetesi


Geri Dön