28 / 03 / 2024

BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar başladı!

BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar başladı!

Bursa'da küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin tüm altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırımın temeli Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı.



Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin tüm altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırımın temeli Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı. 


Kestel Çataltepe Mevkii'ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi altyapı yatırımı temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan, Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, MHP İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BESOB Başkanı Arif Tak ile protokol mensupları ve oda başkanları katıldı.

 

'BİRLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR' 

Temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Miiezzinoğlu, böylesi önemli bir tesisin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gece gündüz demeden ülkenin geleceği için çalıştıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Şükürler olsun bugün bu güzel olayı hep birlikte yaşıyoruz" dedi. "Dertler vardır birlikte paylaşılınca azalır, mutluluklar var birlikte paylaşınca çoğalır" diyen Müezzinoğlu, bu temel atma töreninde de mutluluğun artarak paylaşıldığı biran olduğunu kaydetti. Birlik ve beraberlik içinde Türkiye'nin geleceğe güçlü, huzurlu ve güvenli bir şekilde yürüdüğünün altını çizen Miiezzinoğlu, bunu bozmak isteyenlerin olduğunu ancak onlar ne yaparsa yapsın bu birlik ve kardeşliği bozamayacaklarının altını çizdi. 


'BURSA ADINA BÜYÜK BİR İŞ' 

Vali Münir Karaloğlu da yaptığı konuşmada, Bursa için çok büyük öneme sahip bir tesisin altyapı inşaatının temelini attıklarını anlatırken, Bursa'ya yayılan 3 bin esnafın bir araya geleceği ve Türkiye'nin en büyük sanayi sitelerinden biri olacak tesisin altyapısının tamamının yapılacağını kaydetti. 77 milyon liraya mal olacak çalışmanın büyük bir iş olduğunu anlatan Karaloğlu, projedeki tüm pürüzlerin giderildiğini ve artık hızla tamamlanacağını vurguladı. 


'SONUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ' 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de konuşmasında esnaf kenti Bursa'da çok anlamlı bir gün yaşadıklarını vurguladı. Büyük Sanayi Sitesi'nin bugüne gelmesinde katkı koyan herkese teşekkür eden Altepe, bölgeyle ilgili üzerlerine düşen her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini vurguladı. Projenin sonuna kadar yanında olacaklarını aktaran Altepe, Yeni Yalova Yolu'nda dönüşüm çalışmalarının da başlayacağının müjdesini verdi. Altepe, "dönüşümü hızlı bir şekilde yapıyoruz. Şimdi taşınmanın vakti geldi. Esnaflarımız buraya taşınacak, bizde dönüşüm çalışmaları ile Bursa'yı modern çağdışı bir kent haline getirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 


15 BİN KONUT MÜJDESİ 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da altyapı temeli atılan Biiyiik Sanayi Sitesi'nin önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Turan, projeyle eş zamanlı olarak bölgede 15 bin konut yapacaklarını müjdelerken, proje hakkında teknik bilgileri paylaştı. Projenin tamamının 1 milyar lirayı aştığını vurgulayan Turan, altyapı yatırımın 550 günde tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. 


DEVLET ESNAF EL ELE 

Törende konuşan BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa ve esnaf için çok önemli olan bu projeye destek veren herkese teşekkür etti. 2011 yılının Mayıs ayında temeli atılan Büyük Sanayi Sitesi'nin 1,5 yılda ilk etabının tamamlandığını anlatan Tak, daha sonra birçok engellemelere karşı geri adım atmadan kararlılıkla devam ettiklerini söyledi. Büyük Sanayi Sitesi'ne Bursa'nın ve esnafın büyük ihtiyaç duyduğunu anlatan Tak, "Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman yanımızda oldu. TOKİ bütün gücünü kullandı. Her kesimden destek gördük. Allah'a şükür güzel bir noktaya geldi. Duraklama dönemi bitti. Biran önce tamamlanması için çalışıyoruz. Bursa'ya yayılan 7 bin esnaf var bunların 5 bininin taşınması gerekiyor. Bugün esnafımıza belediyeler çık dese diyecek bir şeyimiz yok. TOKİ ile biz bu işi bitirdik. 200-800 metrekare alana sahip dükkanlar var. Bugün bir dükkânda 40 kişinin çalıştığını biliyoruz. Devletle esnaf el ele verdi ve çok güzel şeyler ortaya çıktı. Bu yatırım tamamlandığında Bursa'da bir çığır açacak. Değeri önümüzdeki yıllarda daha da iyi anlaşılacak" dedi. 


3 BİN ESNAFA BAYRAM 

BESOB Büyük Sanayi Sitesi yaklaşık 307 hektar üzerine inşa ediliyor. 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan site, sosyal donatı alanları, ibadethane, eğitim ve sağlık kurumları, dinlenme alanları gibi imkanlarıyla aynı zamanda 24 saat yaşayan büyük bir kampus olarak hizmet verecek. Toplam 11 etap halinde inşa edilecek olan tesisler Bursa tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi niteliğini de taşıyor. 


Sanayi sitesinin 1. etabı tamamlandı ve 125 dükkânın hak sahiplerine dağıtılma işlemi devam ediyor. Altyapı yatırımı TOKİ tarafından ihale edilen dev tesisler tamamlanıp hizmete girdiğinde Türkiye'ye örnek olarak bir eser ortaya çıkmış olacak. Bursa şehir merkezine 17 kilometre mesafede olan Büyük Sanayi Sitesi'nde alt ve üst yapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından sektörler buraya taşınmaya başlayacak. Yaklaşık 3 bin işyerinin yanı sıra tesis içerisinde kreş, ana okulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, tıp merkezi, bin 500 araçlık otopark, cafe ve restoranlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak. Projenin 1 milyar liraya mal olması bekleniyor. Temeli atılan altyapı yatırımı ise 550 günde tamamlanacak ve 77 milyon liraya mal olacak. 


Bursa Haber


Geri Dön