16 / 04 / 2024

BESOB Sanayi Sitesi 2017’de tamamlanacak!

BESOB Sanayi Sitesi 2017’de tamamlanacak!

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşümü projesi konumunda ki Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Sanayi Sitesi 2017’de tamamlanacak.



Bursa’nın en büyük kentsel dönüşümü projesi konumunda ki Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Sanayi Sitesi 2017’de tamamlanacak. BESOB Sanayi Sitesi’nde yeniden başlayan inşaat çalışmalarının 2 yıl içinde bitirilmesi bekleniyor.


Bursa’da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve temeli 29 Mayıs 2011’de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından törenle atılan BESOB Sanayi Sitesi’nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. Yaklaşık 307 hektar üzerine kurulu içinde 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan sosyal donatılarıyla büyük bir kampus niteliğindeki Sanayi Sitesi’nin alt yapı ihalesinden sonra üst yapı ihalesinin de tamamlanmasından sonra 2 yıl içinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor.


PROTOKOLU BAŞBAKANIN BURSA MİTİNGİNDE İMZALANDI

BESOB’un 1995 yılından bu yünü yürüttüğü kent içinde imalat yapan küçük esnaf ve sanatkarın kent dışına çıkarılarak daha işlerlik kazanmasını amaçlayan sanayi sitesi projesinin protokol anlaşması, 18 Aralık 2008 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğın’ın Şehreküstü Meydanı’nda düzenlediği Bursa mitingi sırasında BESOB-Bursa Valiliği, TOKi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalandı.

Bursa’nın Kestel ilçesi Çataltepe Bölgesi’nde 307 hektar üzerine kurulacak olan ve 21 imalatçı sektörü kapsayan BESOB Sanayi Sitesi’nin temeli 29 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç tarafından atıldı. O dönemde en geç 2 yıl içinde bitmesi planlanan ve Bursa tarihinin yaklaşık 1 milyar TL maliyetli en büyük ve en kapsamlı, Türkiye’ye örnek teşkil edecek olan kentsel dönüşüm projesi Sanayi Sitesi süreçte belirlenen yerin kamuoyunda tartışma konusu olması nedeniyle bir taraftan hukuki mecralara taşınırken, diğer taraftan da yapımını üstlenen TOKİ’deki bürokratik yapılanmalardaki değişimler nedeniyle inşaatı durma noktasına geldi.


BESOB BAŞKANI “MAHKEMELERİN HEPSİNİ KAZANDIK”


Toplam 3 bin esnaf ve sanatkarın hizmet vereceği alanda uzun süre sonra yeniden başlayan alt yapı çalışmalarını BESOB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yerinde inceleyen BESOB Başkanı Arif Tak, gelinen süreçle igili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Tak toplam 11 etap halinde, 2 yılda tamamlanması beklenen Bursa tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi niteliğindeki sanayi sitesinin 1. etabının bittiğini ve 125 dükkanın hak sahiplerine dağıtılıp hizmet vermeye başladığını söyledi. Başkan Tak ” Maalesef Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili olarak kamuoyunda belli bir kesim müthiş bir yıpratma, karalama kampanyasında bulundu. Yargıya taşındı. Ama hepsinden başarıyla geçmesini bildik. Çünkü burada kentin dokusuna aykırı, kentliye ve esnaf sanatkarımız aleyhine hiçbir olumsuz durum ve çalışma bulunmamaktadır. Yapılanların tümü yasaldır ve kesinlikle vicdanları rahatsız edecek bir yapılanmaya gidilmemektedir. Kamuoyunda yaratılan yok mahkeme kararıyla durduruldu, yok bitirilemiyor” söylentileri tamamen asılsızdır. Buradaki aksama TOKİ’nin kendi iç işleyişindeki süreçten kaynaklanmış ve kentimize ve tabii ki bu projenin hak sahiplerine, bizlere tam 5 yıl gibi bir zaman kaybettirilmiştir.” diye konuştu.


BURSA’YA KATMA DEĞER SAĞLAYACAK BÜYÜK BİR YATIRIM

Alt yapı çalışmalarının bitmek üzere olduğu BESOB Büyük sanayi Sitesi’nde üst yapı ihalesinin de tamamlanmasının ardından sektörlerin yavaş yavaş buraya taşınacağını ve kalan 10 etabın 2 yılın sonunda tamamlanarak , projenin biteceğini de söyleyen BESOB Başkanı Arif tak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada öyle topluma aksettirildiği gibi hiçbir esnaf ve sanakarımız mağdur olmayacaktır. Kente toplam 17 km. uzaklıktadır. Bu artık büyük kentler için uzun bir mesafe değildir. Burası aynı zamanda büyük bir kampus durumundadır. İçinde kreş, ana okulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, tıp merkezi, bin 500 araçlık otopark, cafe ve restorantlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak. Projemiz 2017 yılında tamamlandığında, kent içinde sağlıksız alanlarda hizmet vermeye çalışan esnaf ve sanatkarımızı daha modern ve daha sağlıklı yerde sanayi sitesi altında topladığımız için kent içinde bir rahatlama olacak, bu da Bursa’nın kentsel dönüşümünün önünü açacaktır. Kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Türkiye’ye örnek olacak büyük ve önemli bir yatırımdır” .


Gazete Bursa


Geri Dön