25 / 04 / 2024

Best Western Ortadoğu'da 13 otel açacak!

Best Western Ortadoğu'da 13 otel açacak!

Best Western, Ortadoğu'da yeni oteller açacağını açıkladı. 2016'ya kadar Ortadoğu'da 13 otel kuracaklarını ifade eden şirket, resmi sitesinden yaptığı duyuruda bu otellerin bin 800 odaya sahip olacağını belirtti.




4 binden fazla oteli bulunan ABD'li Best Western, yeniden yapılanmaya gitti ve Türkiye'yi Ortadoğu'nun merkezi yaptı. Gıdadan kişisel bakıma, telekomünikasyondan ulaştırmaya kadar birçok uluslararası şirket, Türkiye'yi bölgesel üssü ilan ediyor.  Türkiye'de bölge ofisi ilan eden sektörler arasına turizm de eklendi. Geçen yıl 36 milyon turistin ziyaret ettiği, pazardan 34.3 milyar dolarlık gelir elde eden Türkiye, dünyanın en önemli otelcilik zincirlerinden ABD'li Best Western International'ın bölge merkezi oldu. 


ORTADOĞU'DA 13 OTEL AÇACAK 

Yeniden yapılanma sürecine giren Best Western, Ortadoğu'da yeni oteller açacağını açıkladı. 2016'ya kadar Ortadoğu'da 13 otel kuracaklarını ifade eden şirket, resmi sitesinden yaptığı duyuruda bu otellerin bin 800 odaya sahip olacağını belirtti. ABD'li şirket, Suudi Arabistan'da 10, Katar'da iki, Kuveyt'te ise bir oteli hizmete açacak. Yeni açılacak otellerle birlikte şirketin politikası da İstanbul'dan belirlenecek. Best Western International'ın Başkan Yardımcısı Suzi Yoder, "Türkiye'de 18 otelimiz hali hazırda hizmet veriyor. Turizmde büyüyen Türkiye, bölgesel anlamda mevcut operasyonları yürüteceğimiz bir yer. Kültürel benzerlik bu kararı almamızı sağladı" dedi. 


4 BİNDEN FAZLA OTELİ BULUNUYOR

1946'da kurulan Arizona merkezli otelcilik zinciri Best Western International'ın dünya genelinde 4 bin 195 oteli var. Bunların 2 bin 163'ü Kuzey Amerika'da. Zincir, Yeni Zelanda'dan İngiltere'ye 100 farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Yılda 10 milyondan fazla müşteri ağırlayan zincir, geçen yılı 6 milyar dolarlık ciro elde etti. 

Sabah


Geri Dön