19 / 04 / 2024

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Mart'ta açılacak!

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Mart'ta açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde inşa edilen Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi Mar'ta açılıyor. Vatandaşlar merkezde tiyatro izleyip konser dinleyebilecek. Merkezde en büyüğü 2 bin 100 kişilik olmak üzere 10 çok amaçlı toplantı salonu bulacak.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde halka tamamen açık olacak dört binadan ikincisi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi, mart ayında hizmete açılıyor. Külliye içinde geçen yıl temmuz ayında ibadete açılan ve 3 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiği Beştepe Millet Camii’nden sonra yine vatandaşın kullanımına sunulacak Kültür ve Kongre Merkezi de yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

 

Külliye’nin ana ve idari binaları ile aynı mimari konsept üzerine inşa edilen merkez Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ilk dönem yapılarının bir sentezinden oluşuyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan merkezde en büyüğü 2 bin 100 kişilik olmak üzere 10 çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor. Merkez mart ayında açılacak.

 

Halkın kültür ve sanat faaliyetlerine daha etkin bir şekilde ulaşabilmesi için tasarlanan Kültür ve Kongre Merkezinde, kongre, tiyatro, opera, konser vb. kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirilecek. Merkez hem vatandaşların hem de kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların düzenleyeceği faaliyetlerde kullanılacak.


Dünyanın en büyüğü olacak


Külliye’de halkın kullanımına tamamen açık olacak diğer binalar ise 5 milyon kitabı bünyesinde barındıracak kütüphane ve çok amaçlı sergi salonu olacak. Külliye Kütüphanesi için 2016 yılı içinde  TOKİ  üzerinden ihaleye çıkılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına kütüphane ile ilgili üç talimat verdiği öğrenilirken, bunlar “Kütüphanenin 24 saat açık olması, vatandaşa her türlü hizmet verilmesi ve koleksiyonundaki kitap sayısı ile dünyanın en büyük kütüphanesi olması” şeklinde sıralandı. Cumhurbaşkanlığı’nda oluşturulan bir ekip dünyadaki en büyük kütüphane örneklerini inceleyecek. 


Bugün


Geri Dön