29 / 03 / 2024

Beştepe'deki yer altı otoparkı koruma kurulunda!

Beştepe'deki yer altı otoparkı koruma kurulunda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Cami’nin karşısına yapılacak olan yer altı otoparkı ile ilgili koruma amaçlı imar planları hazırlandı. Alanın 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması nedeniyle planlar onay için ilgili koruma kurulu ve komisyona gönderilecek.



Beştepe Millet Camisi’nin karşısındaki alana inşa edilecek 15 Temmuz Anıtı’nın altında yapılacak olan yer altı otoparkına ilişkin somut adımlar atıldı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılacak olan yer altı otoparkı ile ilgili koruma amaçlı imar planları Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve AOÇ Genel Müdürlüğü’nden de görüş istedi. İlgili kurumlar ‘kamu yararına yönelik ve hizmetin gereklerine uygun olduğu’ kanaatiyle projeye ‘uygun’ görüşü verdi. Otopark alanının 1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalması nedeniyle ilgili koruma kurulu ve komisyonunun onayı gerektiği için konuya ilişkin Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sevk edildi. Mecliste görüşülecek yazı koruma kurulu ve komisyonuna gönderilecek. Koruma kurulunun onay vermesi durumunda yer altı otoparkı, Millet Camisi’nin karşısındaki alana inşa edilecek 15 Temmuz Anıtı’nın altında yapılacak.


CUMHURBAŞKANI İSTEMİŞTİ

Beştepe’ye yapılacak olan yer altı otoparkı projesi ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i 12 Ekim 2016’daki kabulünde ortaya çıkmıştı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin içerisinde bulunan Millet Camisi’nin hemen karşısındaki alana 15 Temmuz Anıtı yapılması kararı alınırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anıtın alt bölümünün otopark olarak tasarlanmasını istemişti.


Hürriyet 


Geri Dön