25 / 04 / 2024

Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!


Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi, Hülya Ata tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Mayıs'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Dereboyu Caddesi, M.Sümbül Sokak'ta kuruldu.



Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi, Hülya Ata tarafından 10 bin TL sermaye ile 23 Mayıs'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Dereboyu Caddesi, M.Sümbül Sokak'ta kuruldu. 


Beta Şehircilik Hizmetleri Limited Şirketi iş konusu;a) Şehir ve Bölge planlama ile ilgili her ölçekte bölge, çevre, nazım ve uygulama imar planları, sanayi, toplu konut, turizm, koruma amaçlı imar planları ile peyzaj projeleri, kentsel dönüşüm imar planları ve her türlü imar planlarının hazırlanması işlerini yapmak. Her türlü haritacılık hizmetlerine dair imar uygulamaları ile Halihazır Harita Üretimi, Sayısal Kadastro Yapımı, Altyapı ve Üstyapı Projeleri Yapımı ve Uygulamaları, Deformasyon Ölçüleri, GPS Çalışmaları, (GIS) Coğrafi Bilgi Sistemi Projeleri yapmak b) Şirket; bina, arsa ve arazi, makine teçhizatın değerlemesini mevzuatın öngördüğü şekilde standart rapor halinde ayrıntılı olarak hazırlayarak talep eden  kişi , kurum ve kuruluşlara sunabilir , bu kişiler adına her türlü kontrol ve uygulama hizmetlerini üstlenebilir, gayrimenkullerle ilgili piyasa araştırma fizitebilite çalışması gayrimenkuller ve buna bağlı hakların hukuki durumunun analizi, boş arazi ve geliştirilmiş proje değer analizi, en yüksek ve en iyi değer analizi gibi alanlarda danışmanlık hizmeti yapabilir.  Şirket amaçlarını gerçekleştirebilmek için ; a) Şirket yurtiçi ve yurtdışında açılacak ihalelere tek başına veya diğer firmalar ile birlikte katılabilir. Taahhüt işleri alabilir. Taahhüt ettiği işlerin bir kısmını veya tamamını taşeronlara yaptırabilir. b) Konusu ile ilgili,yerli  yabancı,hakiki ve hükmi kuruluşlarla işbirliği yapabilir, kurulmuş ve kurulacak şirketlere ortak olabilir. c) İhtiyaç duyduğu izin,patent,imtiyaz,proje haklarını doğrudan alabilir,satabilir,yerli ve yabancı kuruluşların temsilcilik,mümessillik,acentelik ve bayiliklerini üstlenip,bunları kısmen veya tamamen üçüncü kişi ve kuruluşlara devredebilir,devir alabilir,aldıklarını aracılık yapmamak kaydıyla satabilir. d) Şirketin amaçlarını gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı kredi  kuruluşlarından teminatlı ve teminatsız krediler temin edebilir. e) Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü gayrimenkul alabilir,satabilir,kiralar,kiraya verir bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir,ipotek alabilir,ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak,intifa,sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı,kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi,ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. f) Amacı ile ilgili olarak yurt içi ve yurt dışından geçerli ruhsatları alabilmek,kiralıyabilmek,devralabilmek,bunları ayni ve sahsi bi hakka dayanarak kullanabilmek veya elinde bulundurabilmek. g) Amacını ve çalışma konularını gerçekleştirmek üzere yurt içi ve yurt dışı finans kaynakları bulabilme,holdinglerle ilişki kurabilme,krediler sağlayabilmek,yurt dışında yatırımlar yapabilmek.    



Geri Dön