25 / 04 / 2024

Betaş Prefabrik öngermeli köprü kirişi yatırımına başladı!

Betaş Prefabrik öngermeli köprü kirişi yatırımına başladı!

Betaş Prefabrik ve Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ateş, 5 bin 500'ü kapalı, 20 bini açık alan olmak üzere toplam 25 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi...



Betaş Prefabrik ve Yapı Malzemeleri, Kayseri'de üretilmeyen öngermeli köprü kirişi yatırımına başladı. Firma bu yatırımı ürün gamını çeşitlendirmek için yapıyor. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ateş, bu ürüne Kayseri'de ihtiyaç duyulduğunu belirterek, yatırım karan aldıklarını bildirdi. Ateş, yeni bir prefabrike sistem geliştirme çalışmalarının da bulunduğunu belirterek, yeni yatırımları sayesinde daha rekabetçi ve verimli bir firma haline gelmeye çalıştıklarını aktardı. 


Sektörlerinde bölge lideri olmayı hedeflediklerini bildiren Mustafa Ateş, halen 5 bin 500'ü kapalı, 20 bini açık alan olmak üzere toplam 25 bin metrekarelik bir alanda faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi. Ürün gamlan arasında betonarme sanayi yapıları, yapı kimyasalları, kent TT köprü kırışı amini artıracak mobilyaları gibi ürünlerin bulunduğu bilgisini veren Ateş, "Firmamız sadece üretim değil aynı zamanda genel taahhüt işleri de yapıyor. Yurt içi ve dışmda gerek bitirmiş olduğumuz gerekse devam eden birçok prestijli projemiz bulunuyor. Ayrıca Betaş bünyesinde 200 kişiyi istihdam ediyoruz" dedi. 

Tam kapasite hedefi Yıllık 600 bin metrekare üretim kapasitesine sahip olduklarım kaydeden Mustafa Ateş, "Kapasitemiz yüksek olduğundan kapasite kullanım oranımızı biraz düşük kalıyor. Henüz tam kapasiteyle çalışacak bir pazar ağı oluşturamadık. Yine de ileriye dönük teknoloji ve kaliteye bağlı yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. 


Kayseri ve çevre iller bizim pazar alanlarımız olmakla birlikte, bu alanlar da oldukça etkin olduğumuzu düşünüyorum. 

Ayrıca Ortadoğu ülkelerine yaptığımız prefabrike yapüar sayesinde iş hacmimizin üeriye dönük artacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. İmalatını yaptıkları ürünlerin yüzde 90'lık kısmının sanayide kullanıldığına işaret eden Ateş, "Bu durum prefabrikasyonun inşaat sektöründeki payını artırmak açısından bir engeldir. Bu yüzden sektör firmalarının tünel kalıp sistemine kaptırdıkları toplu konut inşaatları ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına öncelik vererek, yatırımlarını bu alana kaydırması gerektiğim düşünüyorum. Bu yönde gerekli çalışmalar yapılmaz ise sektörün inşaattaki payının her geçen gün daha da azalacağını öngörüyorum" yorumunu yaptı. 


Dünya Bölge 


Geri Dön