23 / 04 / 2024

Bettina Machler ev dekorasyonunu kendisi yarattı

Bettina Machler ev dekorasyonunu kendisi yarattı

Elle Decor dergisi, yeni sayısında Bettina Machler'i kapağa taşıdı



Candan Kıramer ile kurduğu B&C Atelier şirketinde Türkiye'nin en seçkin davet ve organizasyonlarına imza atan Machler, yaşamını, mesleğini ve dekorasyon stilini dergiye anlattı.


*Önce sizi biraz yakından tanıyalım mı?              

- Zürih doğumluyum. Çocukluğum, İsviçre'nin ıtalya sınırına yakın Locarno şehrinde geçti. Üniversite yıllarına kadar Locarno'da yaşadım. Fribourg'da eğitimime devam ederken, eski eşimle tanıştım. 1981'de İstanbul'a geldim ve 1983'de evlendim. şu an üç çocuğumla burada yaşamaya devam ediyorum.

* B&C Atelier ne zaman kuruldu?  

- 2007'de kuruldu. Düğünler, partiler ve VIP davetler organize ediyoruz. Son zamanlarda mağazacılık anlamında da dekorasyonu işliyoruz. Nişantaşı'nda, kendi markamız altında bir butiğimiz var. Candan Kıramer gibi harika bir iş ortağım ve dostum olduğu için çok şanslıyım. Biz iki kız kardeş gibi çalışıyoruz ve en önemlisi zevklerimiz aynı.

* Biraz ev dekorasyonunuzdan bahsedelim.   

- Evimin dekorasyonunu kendim yaratmayı tercih ettim. Kişisel olarak, evimin dekorasyonuyla da ilgili olmaya çalışıyorum. Onun, benimle beraber gelişen ve değişen bir koza olduğuna inancım büyük. Bana göre ev kavramı, çocukken ayrılmak istediğin, sonra ise güvende hissetmek ve korunmak adına geri dönmek istediğin yerdir. Ev, denizdeki fırtınanın ortasındaki en güvenli adadır. Benim evimin atmosferi beyaz ağırlıklıdır, çünkü beyaz renk bana doğallığı çağrıştır.

* Evde ne olmadan yaşayamazsınız?      

- Bu soruya iki şekilde cevap verebilirim: Mood'um için mumlarım, ruhum içinse çocuklarımın sesi olmadan yaşayamam. Her iki kızım da yurtdışında yaşıyor. Oğlum Can ise hâlâ benimle.

* Evde en çok kullandığınız aksesuvar veya mobilya nedir?  

- I-pod'um daima açıktır. Evde müziğin sesine daima ihtiyaç duyarım.

EVREN NEREDE İSTİYORSA BEN ORADA OLACAĞIM  

* Hayat felsefeniz nedir?   

- “When nothing goes right, go left”. Boşanmadan dolayı yaşadıklarımdan sonra, bulunduğum noktayı kabullenmeme yardımcı olacak inancı bulmaya ihtiyacım vardı. Bildiğim bir gerçek var ki, evren beni nerede görmek istiyorsa oradayım ve orada olacağım. Direnmeye gerek yok. Yaşamın seni yönlendirmedeki ustalığına güveniyorsan, kendinden emin bir şekilde yola devam
edebiliyorsun.      
Hürriyet Kelebek


Geri Dön