20 / 04 / 2024

BEÜ Kanser Araştırma Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

BEÜ Kanser Araştırma Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Turyapı İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Kanser Araştırma Merkezi ve Onkoloji Bölümü ’nde toplam hasta odası sayısı 41 adet olurken, 5’i ise engelli hastalar için yapıldı.




Yapımını Turyapı İnşaat’ın üstlendiği Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kanser Araştırma Merkezi ve Onkoloji Bölümü tamamlandı.


Turyapı İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Kanser Araştırma Merkezi ve Onkoloji Bölümü’nde toplam hasta odası sayısı 41 adet olurken, 5’i ise engelli hastalar için yapıldı. Turyapı İnşaat Teknik Ofis Şefi Fırat Birkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hastanemizin inşaatına 18 ay önce başladık. Bu hastanenin ihalesi  TOKİ  tarafından alındı ve biz de TOKİ adına bu hastane inşaatını yaptık. Bu konuda TOKİ’den de teşekkür aldık. Şu anda binamızın kabul eksiklerinin tamamlanması aşamasındayız. Önümüzdeki ay içerisinde biz binamızı üniversiteye teslim etmiş olacağız. Binanın ne zaman hizmete açılacağı konusunda size onlar daha detaylı bilgi vereceklerdir. Binamızın oturma alanı 800 metrekaredir. Binamız bir bodrum, bir giriş katı ve 3 kattan oluşmaktadır. Toplam inşaat alanımız 4 bin 400 metrekaredir. Bu bina tamamen çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilmiş olup çevresinde buna örnek bir bina bulunmamaktadır. Binamızda 41 kişilik hasta odamız mevcut olup bu odalar tek kişilik ve refakatçilerin de kalabileceği özel odalar şeklinde hazırlandı. Beş adet de engelli odamız bulunuyor. Bodrum katında personel odalarımız bulunmaktadır. Bina teknik olarak son sitemle donatılan bir binadır. İklimlendirme konusunda yazın soğutma ve kışın da ısıtma sistemine sahiptir. Kendisi içinde paket bir binadır. Bu binanın bölgemize iyi bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bize yardımlarından dolayı üniversitemize ve TOKİ’ye teşekkür ediyoruz” dedi.


Birkan, BEÜ Kanser Araştırma Merkezi ve Onkoloji Bölümü’nü basın mensuplarına gezdirerek, detaylı açıklamalarda bulundu.



Pusula Gazetesi


Geri Dön