18 / 04 / 2024

Beyaz eşya pazarının yüzde 10 daralması bekleniyor

Beyaz eşya pazarının yüzde 10 daralması bekleniyor

Koç Holding'in Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir daralma bekliyor



Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, bayram tatili, okulların açılması gibi etkenlerin yılın 3'üncü çeyreğine denk geldiğini belirterek, "Şu anda pazarda trend biraz aşağı gibi... Beyaz eşyada yılın 3'üncü çeyreği bazında geçen yıla oranla yüzde 10 civarı daralma olacağını düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN pazar lideri beyaz eşya üreticisi Arçelik'i bünyesinde bulunduran Koç Holding'in Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, beyaz eşya sektöründe yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 10 daralma beklediğini açıkladı.

Trend aşağı doğru

Beko ile Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), Türkiye Basketbol Federasyonu ile imzalanan sponsorluk anlaşması töreninden sonra soruları yanıtlayan Aka Gündüz Özdemir, "Beyaz eşya sektöründe yılın 3'üncü çeyrek bazında talebe bağlı olarak geçen yıla oranla yüzde 10 civarı daralma olacağını düşünüyorum" dedi. Sektöre yönelik vergi teşviklerinin psikolojik desteğinin önemli olduğunu ve bu sayede yılın ilk 2 çeyreğinde geçen yılki satış rakamlarının bir miktar üzerine çıkıldığını belirten Aka Gündüz Özdemir, "Ancak Ramazan Bayramı tatili, okulların açılması gibi etkenler yılın 3'üncü çeyreğine denk geliyor... Şu anda pazarda trend biraz aşağı gibi" diye konuştu.

SPONSORLUK TÖRENİNE KATILDI

Aka Gündüz Özdemir, Beko'nun 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na sponsorluğunun açıklandığı toplantıya katıldı. Anlaşma törenine Özdemir'in yanısıra FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu da katıldı. 
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Koç: Beyaz eşya yüzde 10 daralabilir

Türkiye'nin pazar lideri beyaz eşya üreticisi Arçelik'i bünyesinde bulunduran Koç Holding'in Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, beyaz eşya sektöründe yılın üçüncü çeyreğinde talebe bağlı olarak yüzde 10 daralma beklediğini söyledi.

Özdemir "Sektörde 3. çeyrek bazında talebe bağlı olarak geçen yıla oranla yüzde 10 civarı daralma olacağını düşünüyorum" dedi. Sektöre yönelik vergi teşviklerinin psikolojik desteğinin önemli olduğunu ve bu sayede yılın ilk iki çeyreğinde geçen yılki satış rakamlarının bir miktar üzerine çıkıldığını belirten Özdemir "Ancak Ramazan bayramı tatili, okulların açılması gibi etmenler yılın üçüncü çeyreğine denk geliyor... Şu anda pazarda trend biraz aşağı  gibi" diye konuştu.
Star

'Beyaz eşyada yüzde 10 daralma bekliyoruz'

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir, beyaz eşyada üçüncü çeyrekte yüzde 10 daralma beklediğini söyledi. Özdemir, "Bayram tatili, okulların açılması yılın üçüncü çeyreğine denk geliyor...Trend biraz aşağı gibi" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön