29 / 03 / 2024

Beyaz eşya yan sanayii firması olan Boyplast, faaliyet alanını genişletiyor!

Beyaz eşya yan sanayii firması olan Boyplast, faaliyet alanını genişletiyor!

Beyaz eşya yan sanayii firması olan Boyplast, 2014 yılında savunma sanayii şirketlerine iş yapmaya hazırlanıyor. Boyplast Fabrika Genel Müdürü Metin Saraç, "Boyplast, faaliyederine ilkönce boya kabini ile başladı...



Beyaz eşya yan sanayii firması olan Boyplast, 2014 yılında savunma sanayii şirketlerine iş yapmaya hazırlanıyor. Sektöre 12 yıl önce adım attıklarını bildiren Boyplast Fabrika Genel Müdürü Metin Saraç, "Boyplast, faaliyederine ilkönce boya kabini ile başladı. Zamanla geçtikçe şirketin çalışma alanı da genişledi. Boyplast'ın faaliyet alanlarını zamanla enjeksiyon makine yatırımları, montaj, teknolojik boyahane, baskı ve kalıphane yatırımları takip etti" diye konuştu. Değişim ve hızlı büyümenin bugün de devam ettiğini belirten Saraç, 2014 yılı projeleri için hazırlandıklarım söyledi. 


Hedefleri hakkında bilgi veren Saraç, firma olarak beyaz eşya üretimine yönelik çalıştıklarını, 2014 yılında yüzde 15 civarında büyüme elde etmek için yatırımlara ağırlık vereceklerini söyledi. Saraç, ayrıca savunma sanayii şirketlerine iş yapmayı hedeflediklerine de dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl "Dora" markası ile Eskişehir'de konut inşaatı alanında çalışmalara başladıklarını anlatan Saraç, " Dora, 2012 yılında standart yaşam alanlarına yeni bir soluk getirmesi, rahat, konforlu yaşam alanları oluşturması vizyonu ile kuruldu" şeklinde konuştu. 


Dora Batıkent konutlarım 1 Ocak 2014 tarihinde bitirerek teslimlerini yapmaya başlayacaklarını belirten Metin Saraç," Dora Batıkent'in öne çıkan özellikleri, geniş bir yeşil alana sahip olması, 170 ve 180 metrekarelik 3+1 geniş daire tiplerinden oluşması, ısı yalıtımında iddialı olmasıdır. Isı yalıtımı noktasında A sınıfı eneıji sertifikası alınabilmesi için gerekli altyapı oluşturuldu. Günümüzdeki ciddi problemlerden birinin otopark alam olduğu düşünülürse her daireye 35-60 metrekare arası değişen iki araçlık kapalı ve site içi açık misafir otoparklarımız mevcut" şeklinde konuştu. Türkiye'de inşaat sektörünün birçok sektörün lokomotifi olduğunu dile getiren Saraç, Boyplast olarak sanayi grubunda, Dora olarak da inşaat grubunda toplam 250 civarında istihdam sağladıklarını belirtti. 


2012 yılını yaklaşık 27 milyon TL ciro ile kapattıklarını, bu yılki beklentilerinin de aynı seviyelerde olduğunu vurgulayan Saraç, "Kuruluşumuzdan bugüne kadar 2008 yılı haricinde hedeflediğimiz tüm büyüme oranlarını yakaladık. Bu anlamda 2012 yılını da çok iyi bir şekilde tamamladık. İnşaat tarafında ise 2013 yılının sakin, 2014 yılının ise bu yıla benzer bir hacimle geçmesini bekliyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin 2023 hedefleri olduğuna değinen Saraç, "Söz konusu hedeflerin gerçekleşmesi için ortalama yüzde 7-8 oranında büyüme hızının yakalanması gerekiyor. Ayrıca bu hızın hiçbir şekilde de zaman kaybına uğramaması gerekiyor" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön