24 / 04 / 2024

Beyaz eşyada Almanlar bile Türk markalarını tercih etmeye başladı!

Beyaz eşyada Almanlar bile Türk markalarını tercih etmeye başladı!

TÜRKBESD Başkanı Aydilek “Türkiye beyaz eşyada rüşdünü ispat etti, Almanlar bile artık Türk markası alıyor. Üretimde dünyada ilk 5’teyiz. 2013 sonu itibarıyla beyaz eşya üretimi 24,5 milyona doğru gider” diye konuştu....




Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Özcan Aydilek, Türkiye’nin beyaz eşya üretiminde dünyada ilk 5’te olduğunu belirterek, “Türkiye beyaz eşyada rüşdünü ispat etti” dedi. 


AVRUPA’NIN LİDERİYİZ


Aydilek, beyaz eşya sektörü için 2013 yılının iyi geçtiğini söyledi. Sektörün 2012 yılında 23 milyon adet üretim gerçekleştirdiğini, bunun 6,5 milyonunun yurtiçinde satıldığını, 16,5 milyonunun ise ihraç edildiğini anımsatan Aydilek, “Bu rakamlar 2010 yılıyla kıyaslandığında yüzde 20’lik bir artış var. Bu yılın sonunda da geçen seneye kıyasla yüzde 5’lik bir artış bekliyoruz. Yani rakam 24-24,5 milyona doğru gider” dedi. Aydilek, sektörün üretim rakamları ile Polonya, İtalya ve Almanya gibi rakiplerine göre fark attığını, bu başarıyla da gurur duyduklarını kaydetti. 


MADE IN TURKEY ALGISI


Yurtdışındaki tüketiciler nezdinde “Made in Turkey” etiketine yönelik önyargıların kırıldığını ifade eden Aydilek, olumsuz geri bildirimlerin önemli bir kalite göstergesi olduğunu, Türk ürünlerinde bu oranın çok düşük kaldığını söyledi. “Almanlar bile artık Türk markası alıyor” diyen Aydilek, yabancıların artık Türkiye’deki ürünleri rahatlıkla satın alabildiğini anlattı.


Akşam



Geri Dön