29 / 03 / 2024

Beyaz eşyada ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfırlandı!

Beyaz eşyada ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfırlandı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Zeybekci, Bakanlar Kurulu'nun Şubat'ta aldığı bir kararla beyaz eşyada ÖTV'nin 30 Nisan'a kadar sıfırlandığını söyledi.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Enflasyonumuz yüksek. Kur etkisi, bir dönem daha sürecek. Muhtemelen, bize nisan ayında da enflasyonla ilgili bir etkisi olacaktır ama mayıstan itibaren nötrlenecek' dedi.


Ekonomi Bakanı Zeybekci, gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, enflasyonun mart ayında yüzde 11'i aşmasını değerlendirdi. Enflasyon rakamlarının, mayıs sonrası tek haneye ineceği tahmininde bulunan Bakan Zeybekci, “Enflasyonumuz yüksek. Bunun sebepleri de kur, geçen senenin sonuna doğru yaşadığımız vergiyle ilgili bazı artışlar, ÖTV'lerde yaptığımız artışlar, bazı tüketim mallarının üzerine koyduğumuz ekstra verdiler bunların yansımaları var” dedi.


Kur etkisinin bir dönem daha süreceğini belirten Zeybekci, şöyle devam etti: “Belki 1 ay daha 2 ay daha sürecek ama mayıs gibi kur etkisi artık nötrleşecek. Ondan sonra tam tersini yaşamaya başlayacağız. Talep enflasyonu değil bu, asıl etkisi kur. Muhtemelen bize nisan ayında da enflasyonla ilgili bir etkisi olacaktır ama mayıstan itibaren nötrlenecek. Yıllık hedefte ben, problem yaşayacağımızı zannetmiyorum.”


"ÖTV indiriminin uzamasını destekliyorum"


ÖTV indiriminin uzamasının hükümetin gündemine gelmediğini belirten Zeybekçi, "İndirimin uzaması değerlendirilebilir belki ama bu Maliye Bakanımızla yapacağımız bir çalışmaya bağlıdır. Hükümetin gündemine gelirse ben destekleyici olurum" dedi. Bakanlar Kurulu'nun Şubat'ta aldığı bir kararla, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, termosifon, elektrikli süpürge ve bazı küçük ev aletlerinden alınan ÖTV 30 Nisan tarihine kadar sıfırlanmıştı.




Dünya


Geri Dön