25 / 04 / 2024

Beyazevler Yalçın Parkı yeşil alana dönüştürüldü!

Beyazevler Yalçın Parkı yeşil alana dönüştürüldü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeme aldığı, Adana Beyazevler Mahallesi'ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.




Adana Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Beyazevler Mahallesi'nde yer alan Yalçın Park'ın bir kısmının, mülk sahibince tel örgü ile çevrilmesinden kaynaklı yaşanan sorunun,  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisinde çözüldüğü ve parkın tamamının yeşil alan olarak kalması yönünde karar alındığı ifade edildi. 


Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Park alanı içerisinde mevcutta yeşil alan olarak kullanılan 7374 ada 1 parsel hisseli özel mülkiyete konu bir parsel iken hisseler konut yapımı amacı ile bir inşaat firmasınca toplanmıştır. 


Çukurova İlçe Belediyesi'nce Beyazevler Mahallesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planında parsel 1.2 yoğunluklu konut alanı olarak gözükmektedir. Parselin belediyemizce yaptırılan Yalçın Parkı içerisinde kaldığı ve bölge halkının burayı yeşil alan olarak kullandığının tespiti üzerine ivedi şekilde imar ve şehircilik dairesinin teklifi Başkanımız Hüseyin Sözlü'nün oluru ile Belediye Meclisi'ne parselin 'yeşil alan' olması yönünde teklif sunulmuş, Belediye Meclisi'mizin 10.10.2014 tarihli ve 336 sayılı karan ile özel mülkiyete konu 7374 ada 1 parsel 'Konut alanından kullanım amacına uygun olarak yeşil alana' dönüştürülmüştür. Karara askı sürecinde mülk sahiplerince itirazda bulunulmuş, söz konusu itiraz yine Büyükşehir Belediye Meclisimizin 14.01.2015 tarih ve 12 sayılı karan ile reddedilmiştir. Şu an için Yalçın Park sahasında yer alan ve mülkiyet sahibince tel örgü ile çevrilen yerde konut inşaatı yapılması mümkün değildir. Çukurova İlçe Belediyemizce Büyükşehir Belediyemizin yukarıda bahsedilen kararına uygun olarak parselin yeşil alan olması yönünde 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğinin ilçe Belediye Meclis gündemine alınarak sonuçlandırması gerekir. Akabinde özel mülkiyete konu parselin Büyükşehir Belediyemizce kamulaştırma çalışmaları başlatılacaktır" 



Habertürk Güneyli



Geri Dön