16 / 04 / 2024

Beyazıt Meydanı daha estetik olacak!

Beyazıt Meydanı daha estetik olacak!

Tarihi Beyazıt Meydanı'nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan "Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi" hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, çalışma fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerç



Tarihi Beyazıt Meydanı'nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan "Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi" hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Beyazıt Meydanı için çalışma fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerçekleştirildi. 


Proje, yoğun yaya ve taşıt trafiğine sahip meydanın, yayaların ve taşıtların duraksama gerekçelerinin yanı sıra halkın dinlenme, eğlenme, seyretme gibi fonksiyonları için çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Beyazıt Meydanı için gerekli olan organizasyonu araştırmak ve fonksiyonel olduğu kadar kent estetiği açısından da en iyi sonuçlara ulaşmak amacıyla, alan üzerinde tarihsel, sosyolojik, kültürel değerler yardımıyla kent kimliğine duyarlı erişilebilir bir kentsel tasarım çalışması yapılması hedefleniyor. 


Yeni Akit


Geri Dön