19 / 04 / 2024

Beyazlar İnşaat, AVM yatırımlarına devam edecek!

Beyazlar İnşaat, AVM yatırımlarına devam edecek!

Birbirinden farklı konut projeleriyle AVM yatırımlarını hayata geçiren Beyaz İnşaat konuttan daha çok yeni yaşam alanları sunuyor. Özellikle AVM yatırımlarına ara veren firma doğru proje gündeme gelirse sektöre yeni bir soluk kazandırmaya hazır



Beyaz İnşaat günümüze kadar alışveriş merkezlerinden konut projelerine kadar birçok alanda köklü yatırımlar gerçekleştirdi. Şu anda projelerin ağırlıklı olarak uygulandığı bölge ise Beylikdüzü. "AVM yatırımlarını son bir yıldır biraz geri plana ittik" diyen Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Beyaz şu bilgileri verdi: "Bunun nedeni uygun lokasyonlarda AVM yatırımlarının azalması. Eğer doğru noktada doğru proje olursa AVM yatırımlarımıza yine devam edeceğiz. Bunun için öncelikli kriterimiz AVM yatırımlarının olmadığı bölgeler. Artık öyle bir yoğunluk söz konusu ki aynı bölgede 5-6 AVM görüyoruz. Sanki bakkal dükkanı açar gibi AVM yapılıyor. Şu anda Bakırköy, Beylikdüzü bölgelerinde çok fazla AVM yatırımlarının olduğunu görüyoruz. Biz ne yazık ki toplum olarak işin verimliliğinden ziyade ne kadar popüler yatırım olduğuna bakıyor, ona göre konuşlanıyoruz. Böyle olunca markalar ve yatırımcı her zaman bu tablodan zararlı çıkar."

TOKİ MEVZUATLARI AŞTI

İstanbul'un kentsel dönüşüm noktasında iyi bir yolda ilerlediğinin altını çizen Seyfi Beyaz kentlerin kimliklerinin gelecek açısından önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Yıllarca ülkemizde yapılaşma kentsel açıdan değil de barınma odaklı yapılmış. Ancak deprem gerçeği ve çağdaş kentleşme gereği artık kentin dokusu gündeme geldi. Böylece insanlar da kaliteli konutlarda yaşamanın herkesin hakkı olduğunu gördü. Başlayan değişim süreci çağdaş kent dokusunun da öne çıkmasına zemin hazırladı. Bu konuda belediyelerin de biraz daha çaba göstermesi ve yüksek katlı binalarla kentin daha fazla soluk almasına zemin hazırlaması gerekir. Çok katlı binalar daha yeşil ve ferah bir çevrenin oluşumuna da zemin hazırlar. Bugün Ataköy'de Şirinevler'dekinin iki katı insan yaşıyor ama her yer boş. Bu konuda  TOKİ  çok başarılı projelere imza attı."

AİLE ÖNE ÇIKMALI

Geniş aile kavramının azalması ve insanların bireyselleşmesinin kent dokusunda değişimlere zemin hazırladığına dikkat çeken Seyfi Beyaz şunları söyledi: "Bu durum 1+1 konut tipini gündeme getirdi. 1+1'lerin revaçta olmasının nedeni öncelikle ekonomik oluşu ve herkesin başını sokabileceği bir konut tipinin olması. Artı aileler de eskisi gibi kalabalık olmadığı için geniş evler az tercih ediliyor."

KONUT DEĞİL YAŞAM BİÇİMİ TERCİH EDİLİYOR

Kentleşmeyle birlikte bireylerin konuttan beklentilerinin de değiştiğini söyleyen Seyfi Beyaz sözlerini şöyle tamamladı: "Artık insanlar sadece konut değil yaşam biçimi alıyor. Bizler bu gerçekten hareketle projeler üretmek durumundayız. Site içinde havuzlu bir konutta kimsenin yazlık ev ihtiyacı kalmıyor. Üstelik kışın da kapalı havuzunu kullanıyor. Böylece herkes sporunu da aynı noktada yapmak istiyor, alışverişini de... Bütün ihtiyaçlarına tek noktadan cevap bulmak çağımızın koşuşturmaca arasında ayrı bir önem taşıyor.

Marka değerini güçlendiriyor

Hayata geçirdiği başarılı projelerle marka değerini güçlendiren Beyaz İnşaat, dünya standartlarındaki kalite anlayışıyla sektöre ivme kazandırmaya devam ediyor.
Yeni Şafak/SELİM BARAN


Geri Dön