26 / 04 / 2024

Beyçelik Gestamp Gebze fabrikasının bir kısmını Bursa'ya taşıdı!

Beyçelik Gestamp Gebze fabrikasının bir kısmını Bursa'ya taşıdı!

ThyssentKrupp'un Gebze fabrikasını 2012 yılında alarak burada otomotiv sanayi için aks, motortraversi ve salıncak kolları üretimi yapan Beyçelik Gestamp, buradaki fabrikanın bir kısmını Bursa'ya taşıdı.



3 bin metrekarelik bir alanda yatırım yapan Beyçelik Gestamp, Ekonomi Bakanlığı'nın teşviklerinden de yararlandı. Komple yeni yatırım için 28 milyon liralık yatırım teşviki alan firma, 3 bin 418 ton/yıl kapasiteli tesisinde 30 kişi istihdam edecek. Yatırım kapsamında 12 milyon dolarlık ithalat yapılacak. 


Beyçelik Gestamp CEO'su Baran Çelik, verimlilik çalışmaları kapsamında yatırıma yöneldiklerini belirterek; ''Gebze fabrikasının presli işlerini Bursa'ya taşıyoruz. Gebze'de robotlu kaynak hatları, montaj, kataforez boya ve 4 pres hattı var. Pres hatları diğerleri arasında çok fizibl olmuyordu. O presleri daha yüksek verimle kullanılmaları için Bursa'ya taşıdık. Kocaeli kaynak ve montaj hattı olarak kaldı. Oranın uzmanlık alanı dışındaki konuları buraya kaydırdık'' dedi. Sac şekillendirme parçaları alanında Ford'un önemli tedarikçilerinden biri olan Beyçelik'in ana müşterileri arasında Fiat Tofaş, Renault, Ford Otosan yer alıyor. Firma ayrıca Fiat Avrupa ve Amerika fabrikalarının da tedarikçiliğini yapıyor. Beyçelik ayrıca Maserati'nin yeni araçlarının tüm kapı iskeletlerini Bursa'da üretip, her gün İtalya'ya gönderiyor.


Dünya


Geri Dön