23 / 04 / 2024

Beydağı 2. etapta anahtar teslimi yapılıyor!

Beydağı 2. etapta anahtar teslimi yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ ) tarafından müşterek yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda kura çekimi yapılan 419 konutun anahtar teslimi yapılıyor.



Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ ) tarafından müşterek yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda kura çekimi yapılan 419 konutun anahtar teslimi yapılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabında yer alan 419 konutun anahtar teslimlerinin 19 Haziran tarihinde başladığı ve halen devam ettiği belirtildi. Konutların yapım işlerinin  TOKİ  tarafından, diğer işlemlerinin ise Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve gayretleriyle tamamlandığı kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı’nın müşterek yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, Malatya’daki çarpık yapılaşmalar ortadan kaldırılarak, yerine çağdaş ve modern yerleşim alanları oluşturuluyor. Gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Dönüşüm projesi uygulanıyor. Toplam 220 hektarlık alanda uygulanan proje 4 etaptan oluşuyor Merkez Beydağı Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çoğu sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan toplam 4 bin 723 konut bulunuyor. Yıkımı devam etmekte olan bu konutların yerine, modern ve güvenli konutlar yapılıyor. Konutlarla birlikte bölgenin ihtiyacı olan her türlü eğitim, sağlık, kültür, spor tesislerinin yanı sıra her türlü sosyal ve teknik donatılar da yapılıyor. Proje çerçevesinde 1. ve 2. Etapta şu ana kadar bin 350 adet sağlıksız konut yıkıldı. Söz konusu bölgede toplam 4 bin 195 konut ile birlikte 2 adet eğitim tesisi, 2 adet sosyal tesis, 1 adet sağlık tesisi ile 2 adet de caminin yapımı devam ediyor. Bu konutlardan toplam 928 konutun teslimi yapılırken geri kalan konut ve tesisler ise bu yılsonuna kadar tamamlanarak teslim edilecek. Öte yandan 3. ve 4. etapta konutu bulunan ve hâli hazırda 1. ve 2. Etapta yapımı tamamlanan konutlardan almak isteyen hak sahipleri ile 606 konut karşılığında anlaşma sağlandı.


Milliyet 


Haber Net Haber'de şöyle yer aldı;

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) tarafından müşterek yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda kura çekimi yapılan 419 konutun anahtar teslimi yapıldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığfna bağlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabında yer alan 419 konutun anahtar teslimlerinin 19 Haziran tarihinde başladığı ve halen devam ettiği belirtildi. Konutların yapım işlerinin TOKİ tarafından, diğer işlemlerinin ise Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve gayretleriyle tamamlandığı kaydedildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı'nın müşterek yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, Malatya'daki çarpık yapılaşmalar ortadan kaldırılarak, yerine çağdaş ve modem yerleşim alanları oluşturuluyor. 


Net Haber


Geri Dön