26 / 04 / 2024

Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilek'e soruşturma izni verildi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilek'e soruşturma izni verildi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilek hakkında, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay tarafından Beykoz da süren ve Belediyece göz yumulan kaçak yapılaşma ile ilgili olarak 2011/47 sayı ile soruşturma izni verildi



BEYKOZ BELEDİYE BAşžKANI YÜCEL çELİKBİLEK HAKKINDA   İçİşžLERİ BAKANI TARAFINDAN   GÖREVİ İHMAL   SUçUNA   İLİşžKİN OLARAK SORUşžTURMA İZNİ VERİLDİ
Bakan tarafından verilen bu soruşturma izni, Beykoz Belediye Başkanı ile birlikte Yapı Kontrol Müdürü Sami Gülbasarı ve ilgili birimlerde görevli bir takım memurları da   kapsamaktadır.
Ak Partili İçişleri Bakanının, Beykoz Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Yücel çelikbilek hakkında soruşturma izni vermesi, artık mızrağın çuvala sığmadığını ve Beykoz   Belediye Başkanı Yücel çelikbilek   hakkındaki iddiaların çok ciddi belge, bulgu ve delillere dayandığı düşüncesini kuvvetlendiriyor.
Beykoz Belediye Başkanı hakkında görevini yapmadığı gerekçesi ile   soruşturma izni verilen kaçak yapılar ise iki açıdan ilginç , birincisi Hazine arazisi üzerinde yer alan ve son yıllarda yapılan bu kaçak yapılara ilişkin Beykoz Belediyesince ve Beykoz Kaymakamınca vatandaş   şikayetlerine rağmen, Jandarma tutanaklarına rağmen, hiçbir kanuni işlemin yapılmamış olması, ikincisi ise bu kaçak yapıların sahipleri ; bu kaçak yapılardan birincisi Toygartepe otobüs durağının tam karşısında yer alan bizzat Beykoz da kaçak yapıları denetlemekten sorumlu Beykoz Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürü Mahmut Gülbasara ait, ikincisi ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilekle aynı dönemde Ak Partiden Beykoz Belediye Başkanlığına adaylık başvurusu yapan AK Partili Vahit Paksoya ait olan ve her katı 1000m2 lik   Riva yolu üzerindeki dev   kaçak showroom binası.
 Bu kaçak yapıların önünden her gün yüzlerce araç ve insan geçmesine, Jandarma tarafından kaçak yapı   tutanağı tutularak Belediye ve Kaymakamlığa gönderilmiş olmasına rağmen, Belediye Başkanı ve Kaymakamca bugüne kadar hiçbir işlemin yapılmamış olması da, Belediye Başkanı   Yücel çelikbilek   ve Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarının, Beykozdaki tüm eşit hukuki durumdaki vatandaşlara eşit olarak   uygulanmadığı, kendilerine göre imtiyazlı bir takım kimselere Kanunlara rağmen ayrımcılık yapıldığı   yönünde kuvvetli   şüphe doğuruyor.
Aslında İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalayın Ak Partili Belediye Başkanı hakkında hiç tereddüt etmeden soruşturma izni vermesi, Ak Parti Hükümetinin yolsuzluklarla mücadelede ne kadar kararlı olduğunu, yolsuzluğu yapan kendi Partisinin Belediye Başkanı bile olsa yolsuzluğa asla   rıza göstermeyeceğini, örtbas etmeyeceğini, konu yolsuzluk olunca mevkii, makam, arkadaş hatırı, imtiyaz gözetilmediğini açıkça ortaya koyuyor.
Bu nedenle, Beykozun Ak Partili Belediye Başkanı Yücel çelikbilekin bu durumda yapması gereken, soruşturma izni verilen kaçak yapılar en yakın arkadaşlarına bile ait olsa, hiç tereddüt etmeden ve zaman geçirmeden soruşturmaya konu bu kaçak yapıların 775 Sayılı Yasa kapsamında   tebligatsız olarak yıkımlarını gerçekleştirmek, ancak yakın arkadaşlarının kaçak yapılarını yıkmaya gönlü el vermiyorsa, Belediye Başkanlığından istifa ederek Kanunları her vatandaşa eşit ve tereddütsüz   uygulayacak yeni Belediye Başkanına imkan vermektir.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilekin, İçişleri Bakanıncada kaçak olmasına rağmen, Belediye Başkanınca hiçbir kanuni işlemin yapılmadığı gerekçesi ile hakkında soruşturma izni verdiği kaçak yapıların yıkımlarını infaz etmemesi, buna rağmen görevde kalmayı sürdürmesi,   ülkemizin seçime gittiği bu günlerde yolsuzlukla mücadelede hiçbir sınır, makam ve ayrıcalık tanımayan Sayın Başbakanımızın İdaresindeki Ak Parti Hükümetine ve Ak Partiye büyük zararlar verebilecektir.
 Beykoz da   milyonlarcaliralık cirosu olan Kaçak Yapı çarkı Nasıl çalışıyor ;
İster hazine arazisi, ister 2b arazi,   ister tapulu arazi üzerine kaçak yapı yapmak istediğiniz zaman Beykoz Yapı Kontrol Müdürlüğünü şahsen ziyaret ediyorsunuz, görevli eleman sizinle kaçak yapıyı yapacağınız arsayı görmeye geliyor, arsanın fotoğrafları çekiliyor, yapmak istediğiniz kaçak yapının alanı belirleniyor, buna göre kaçak yapı karşılığı ödeyeceğiniz bir bedel belirleniyor.
Bu kaçak yapıya göz yumma bedelinin bir kısmı Beykoz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne BAĞIşž adı altında makbuzla ödeniyor, Paranın kalan kısmı ise bu için belirlenmiş olan emanetçiye makbuzsuz olarak teslim ediliyor. Bu aşamadan sonra Beykoz Yapı Kontrol Müdürlüğünün hareketsiz kalarak sağladığı gizli koruma ile kaçak yapı   Belediyeye makbuzlu makbuzsuz para ödeyen vatandaş tarafından rahatlıkla inşa ediliyor. Aynı zamanda Beykoz Belediyesi Emlak Müdürlüğü bu taşınmazda sanki on yıldır bu yapı varmış gibi kaçak yapı yapmak isteyen   vatandaştan on yıl geriye dönük emlak vergisi beyannamesi alarak, bu şekilde emlak sicil kaydı oluşturuyor.( Ancak bu kaçak yapıların on yıldır mevcut olmadığı, yeni yapıldığı uydu çıktılarından kolaylıkla anlaşılıyor )
Kaçak yapı yapılan arazi Hazine yada 2b arazisi ise, 3091 Sayılı Yasa kapsamında işgalin giderilmesi için sorumlu vatandaş olarak Beykoz Kaymakamlığına başvurduğunuzda, Beykoz Kaymakamının Kanunla verilmiş görevi RESEN HAZİNE ARAZİSİ ÜZERİNDEKİ İşžGALİ SONLANDIRMAK OLMASINA RAĞMEN, Beykoz Kaymakamlığı kaçak yapının kaçak yapıyı yapan işgalcisine, zeminin ise Milli Emlaka teslimine karar veriyor, Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürü de bu karara itiraz bile etmeden usuli bir tutanakla zemini teslim almış gibi işlem yapıyor. Ancak kaçak yapı fiilen kendisine teslim edilen kaçak yapı sahibi   bu işgali devam ettiriyor. Böylece Hazine arazisi üzerine Belediye tarafından alınan para karşılığı   yapılan kaçak yapıya Beykoz Kaymakamı ve Milli Emlak Müdürü de göz yummuş oluyor. Aslında bu iki bürokratın KANUNLA TANIMLANMIşž görevi Hazine arazisi üzerindeki işgale 2886 Sayılı Yasa kapsamında son vermek ve Hazine arazisi üzerindeki kaçak yapının 775 Sayılı Yasa gereğince ilgili Beykoz Belediyesi tarafından tebligatsız olarak yıkılmasını sağlamaktır.
Üstüne üstlük tüm bu işlemlerin yapıldığı yer olan Beykoz SİT alanıdır. Bu nedenle Beykoz Belediye Başkanı, Beykoz Kaymakamı ve Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürünün Hazine arazisi üzerine kaçak yapılar yapılmasına göz yummaları, Türk ceza kanunundaki imar kirliliğine neden olmak suçu yanında, aynı zamanda Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu açısından da   ayrıca takibat gerektiren bir   suç fiilini oluşturuyor.
Belediye tarafından kaçak yapı karşılığı makbuzlu makbuzsuz para alınan kaçak yapının yine Beykoz Belediye Başkanı Yücel çelikbilek tarafından şikayet ve yıkımlardan korunması :
Vatandaş tarafından kaçak yapının yıkımı yazılı dilekçe ile ilgili kurumlardan talep edildiğinde, bu kaçak yapı   Hazine arazisi üzerinde ise, görevi Hazine   arazisini korumak olan Milli Emlak Müdürlüğü yıkım bile talep etmeden   ‘ ' Bu Belediyenin sorumluluğundadır ' ' diyerek resmi yazı ile görevini ihmal etmekte sakınca görmüyor, Beykoz Kaymakamı 3091 Sayılı Kanunun açık hükümlerine rağmen bu işgali sonlandırmıyor, Belediye dilekçe sahibi vatandaşa Beykoz da çok sayıda kaçak yapının olduğunu, bu nedenle bu kaçak yapının da kaçak yapı ihaleten yıkım listesine alındığını bildiriyor. Bu kaçak yapı ihaleten yıkım listesi, aslında kaçak yapı koruma listesi gibi işlev görüyor, Belediye Başkanı ara sıra Belediye Encümen üyelerinin bile haberi olmayacak şekilde kaçak yapı yıkım ihalesi açıyor,bu ihaleden kazara haberdar olarak ihaleye katılmak isteyen firmalara, bu ihaleye katılmalarının çok hayırlı olmayacağı   nazikçe! söyleniyor, yıkımlar infaz edilmiyor,   böylece Belediye Başkanı görevini yerine getirmiş gibi görünerek, Belediyeye makbuzlu makbuzsuz para ödemiş olan Kaçak yapıları ve sahiplerini koruma altında tutmaya devam ediyor.
Bu konuda iki somut örnek vermek gerekirse ;   Beykoz Belediyesine kaçak yapı için bağış adı altında makbuzla ( makbuzsuz ödenen kısım bilgimiz dışındadır ) para ödeyen M.B isimli vatandaşın Elmalı köyündeki kaçak yapısı hakkında yıkım talepli şikayet dilekçesi verilmesine rağmen Beykoz Belediyesi bu kaçak yapıyı yıkmazken, Beykoz Belediyesine para ödemeden kafasına göre   Elmalı köyünde kaçak yapı yapan M.S isimli vatandaşın kaçak yapısını 775 Sayılı Yasa gereği tebligatsız olarak ( ihaleten yıkım-koruma   listesine almadan ) hemen Belediyenin iş makinaları ile başına yıkıyor.
Eski Beykoz Jandarma Komutanı hakkında kaçak yapılara göz yummak suretiyle milyonlarca liralık servet edindiği iddiası ile ceza davası açılmıştır. Beykoz da sadece Jandarma Komutanının göz yumması ile kaçak yapılar yapılması ve o kaçak yapıların yıkılmadan ayakta kalması ancak Beykoz Belediye Başkanının, Beykoz Kaymakamının ve Anadolu Yakası Milli Emlak Müdürünün de bu kaçak yapılarla ilgili olarak tahliye ve yıkım konusundaki görevlerini   ihmal etmeleri sonucu mümkün olabilir.
Kaçak yapıya göz yumma karşılığı   Beykoz Belediyesi adına alınan bağış makbuzları, Beykoz da tıkır tıkır işleyen kaçak yapı çarkının açık ispat   belgeleridir. Bu bağış makbuzları ile   ilgili olarak Savcılık ve İçişleri Bakanlığı tarafından detaylı inceleme yapılması halinde Beykoz Belediyesine yapılan yüzlerce bağış makbuzunun arkasından böyle   usulsüzlüklerin çıkacağı aşikardır, öyle ya hayatında Beykoz da oturmamış vatandaşın BEYKOZ BELEDİYESİNİN   önünden geçerken birdenbire gönlünün kabarıp BEYKOZ BELEDİYESİNE bağış yapması çok normal bir tutum değildir. Yüksek miktarlarda ve sıkça bağış yapılan   kurum DARÜLACAZE DEĞİL, BEYKOZ   BELEDİYESİDİR.
SON SÖZ :   BEYKOZ BELEDİYESİNE BAĞIşž YAPANLAR, KARşžILIĞINI   BU DÜNYADA MUHAKKAK GÖRÜR.
Cihangir Dönmez

 


Geri Dön