26 / 04 / 2024

Beykoz Belediyesi'nden İBB arazisine kaçak inşaat!

Beykoz Belediyesi'nden İBB arazisine kaçak inşaat!

Beykoz Belediyesi'nin, Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait parsele kaçak inşaat yaptığı iddia ediliyor. İnşaatın durdurulması ve buna göz yuman kamu görevlilerinin cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu...



Beykoz Belediyesi'nin, Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait parsele kaçak inşaat yaptığı iddia ediliyor. Ek hizmet binası yapmak için sit alanında yükselen inşaatın durdurulması ve buna göz yuman kamu görevlilerinin cezalandırılması için Beykozlular savcılığa suç duyurusunda bulundular.

İnşaat martta başladı 3 kişi tarafından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda inşaatın mart ayında başladığı, tüm mevzuata ve yasalara aykırı şekilde devam ettiği belirtildi. Beykozluların konut ve işyerlerinde tamirat-tadilat yapma haklarının yasalarla düzenlendiği ancak konuna amacıyla denetim yapan kamu görevlilerinin yasalara aykırı davrandığı kaydedildi. Suç işliyor' Beykoz Belediyesi görevlilerinin ÎBB'ye ait Gümüşsüyü Mahallesi 338 Ada 12 Parsel üzerinde ruhsat almadan, proje hazırlamadan, koruma kurulundan onay almadan ek hizmet binası inşaatına başlayarak 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu, 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu ve 775 sayılı Gecekondu Yasası'na aykırı olarak suç işlediği vurgulandı. Suç duyurusunda Beykoz Belediyesi'nin önünde yapılan inşaatın acilen durdurulması istendi.
Cumhuriyet


Geri Dön