18 / 04 / 2024

Beykoz Belediyesi'nden Şanlıurfa'ya Kadın Taziye Evi!

Beykoz Belediyesi'nden Şanlıurfa'ya Kadın Taziye Evi!

Beykoz Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi Şanlıurfa Hilvan’a yaptığı Kadın Taziye Evi’nde çalışmalar tamamlandı. Bölgedeki kadınlar cenaze sonrası mevlid ve ikramlarını daha uygun ve elverişli bir ortamda yapabilecek.



Hilvan’ın gelenek ve göreneklerine uygun olarak yapılan Kadın Taziye Evi’nde, bölgede yaşayan kadınlar cenaze sonrası mevlid ve ikramlarını daha uygun ve elverişli bir ortamda yapabilecek.


Kısa sürede inşası tamamlanan binanın temel oturumu 170 metrekare  olup, duvarlar birket bims ile yapıldı. İç cephe kaba sıva üzeri alçı ile yapılan evde WC, abdest alma yeri, yer ve duvarlar fayans kaplama ile yapıldı.


Dış kapı, demir kapı, iç kapılara ise laminent kapılar takıldı. 1 salon mutfak ve yemekhaneden oluşan Kadın Taziye Evi binasının dış kısmı kaba sıva üzeri ısı yalıtımı yapılmış olup,  üst kısmı(çatı) su yalıtımı ve ısı yalıtımı üzeri karo kaplama ile tamamlandı.



65 metrekare üzerinde yapılmış bay ve bayan wc’lerden oluşan umimi wc’de bulunan binada bay wc’ler 11 normal, 1 özürlü wc olmak üzere 12 adet wc bulunuyor.  



Bayan wc ise 2 normal, 1 özürlü 3 adet wc’den oluşuyor. Binanın iç duvarları da kaba sıva üzeri fayans kaplamayla yapıldı.



Bayan ilçe sakinlerinin baylar gibi benzer bir ortamda taziyelerini yapabilmeleri, uygun bir ortamda gelen misafirlerini karşılayabilmeleri için yapılan Kadın Taziye Evi’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da teşekkür ederek, yeni yapılan Kadın Taziye Evi’nin Hilvan halkına hayırlı olmasını diledi.


 



Son Saat


Geri Dön