27 / 04 / 2024

Beykoz Çubuklu'ya karış karış anında hizmet!

Beykoz Çubuklu'ya karış karış anında hizmet!

Beykoz Belediyesi'nin “Anında Hizmet” çalışmaları kapsamında Çubuklu Mahallesi’nde hafta boyunca yolların asfaltlanmasından merdiven yapımına, kaldırımların onarılmasından, okul ve ibadet alanı gibi yerlerin temizliğine kadar pek çok hizmet tamamlandı.




Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Çubuklu Mahallesi'nde karış karış yürütülen 'Anında Hizmet’te bir hafta boyunca yapılanlar şöyle;


Asfalt ekipleri tarafından Kireçocağı,Vatan Caddesi,  Yağmur Sokak,  Turunç Sokak, Tur Sokak,  Tunç Çıkmazı, Yağmur 1 ve 2 Çıkmazı, Ezgi Sokak  ve  Şehit Mustafa Güler sokakları asfalt kaplama yapıldı.


Merpenli sokaklar yapılıyor


Mera Çıkmazı, Havadar, Zeytin, Başlar, Ece ve Ezgi Sokaklarında 12 Sokakta küpeşteleri ile merpen andazit kaplama çalışmalarına başlandı. Boğaziçi Caddesinde PTT ye ait göçük bacanın tamiri yapılarak, Engürübağı Caddesinde tretuvar onarım işler tamamlandı.


Yağmursuyu hatları temizlendi


Şehit Orhan Tekin Sokak ile Şehit Ahmet Güneşdoğdu Sokak arasında plan yolu açılıp bir taş duvar örüldü. Nazım Tur Caddesi’ndeki bozuk ızgara, baca ve duvarların ise onarım işi yapıldı. Engürübağı Caddesi ve Kireçocağı Caddesi’nde yağmursuyu hatları kombine araçla temizlendi.


216 kişiye sağlık hizmeti


Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından da sağlık taraması yapılarak 2 gün süren çalışmalar sonucunda, 216 vatandaşa göz kontrol ve tansiyon, işitme testi, kemik yoğunluğu, açlık kan şekeri, kolesterol ve trigliserit gibi hizmetler verildi.


Camiler temizlendi


Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Anadolu, Engürübağı,  Kireçocağı, Çubuklu, Reis, Şehit Ersin Güner , Kiremitdere, Yavuz Selim ve  Hip Kasrı Caddeleri süpürge aracı ile temizlendi. Camilerin temizliği yapılarak, cami avluları Öztürk Sokak ve uygun görülen yerler araröz ile yıkanıp, kaba atıklar toplandı.


Atık getirme merkezi kuruldu


Bordür boyama ekiplerince bordürleri boyanan mahallede ilaçlama ekipleri de Dedeoğlu Deresi’ni ve yıkanması zaruri olan konteynırları ilaçlayarak eskilerini değiştirip, Vatan caddesine ise Atık Getirme merkezi” kurdu.


Parkların bakımı yapıldı


Park Bahçeler müdürlüğü tarafından   Şehit Ramazan Akman ,Şehit J. Er Görkem Taş , İskele , Telli Hüseyin , Şehit Murat Öndin , Şenevler, Meliha Teyze Parkı ve Yazıcısuyu Parkı’nın bakımı yapıldı.  Mahalle genelinde ot- çalı ve diken temizliği çalışmaları tamamlandı.


Sokak tabelaları tamir edildi


Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nce program kapsamında mahallede tamir ve bakım ekibi bulundurularak Sağlık Ocağı önüne ızgara yapıldı. Fırın Sokak No:43 önündeki tonoz üzerine saç Levha konulup, Buket ve Canan Sokaklara ve Şenevler Camii ile Kireçocağı caddesi arasına tutmalık yapıldı.  


Ayrıca Nilüfer Sokak, Sağlam Çıkmazı, Şehit Görkem Taş, Ortanca, Fırın Sokak, Havadar sokaklarla Saka, Birimci,  Duru Çıkmazı ve Boğaziçi Caddesinde Sokak tabelaları tamir edildi.  


Zabıta ekipleri denetimdeydi


Zabıta ve Ruhsat Denetim ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce ortaklaşa olarak esnaf denetimleri yapıldı. İlan reklam vergilerini yatırmayanlar için haftasonu açma ruhsatı ile işyeri ruhsatı olmayanların uyarılarak bilgilendirme yapıldı.


Geri Dön