25 / 04 / 2024

Beykoz Kanlıca'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık bahçeli ev!

Beykoz Kanlıca'da icradan 1.7 milyon TL'ye satılık bahçeli ev!

Beykoz İcra Dairesi; Beykoz, Kanlıca Mahallesi, Fıstıklı Yokuşu'nda yer alan bahçeli ahşap evi ihaleye 30 Ekim 2014 tarihinde saat 15:20 - 15:30 arası çıkarıyor.



Beykoz İcra Dairesi; Beykoz, Kanlıca Mahallesi, Fıstıklı Yokuşu'nda yer alan bahçeli ahşap evi ihaleye çıkarıyor. Toplam alanı 438,90 metrekare olan evin fiyatı 1 milyon 789 bin TL olarak belirlendi.


Bahçeli ahşap evin ihalesi; 30 Ekim 2014 tarihinde saat 15:20 - 15:30 arası Beykoz İcra Dairesi'nde yapılacak. 



İhale ilanı:


GM.SATIŞ 

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2012/1150T


T.C. BEYKOZ İCRA DAİRESİ


2012/1150 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İl, Beykoz İlçe, 107 Ada No, 4 Parsel No, Kanlıca Mahallesi / Fıstıklı Yokuşu mevkii Mahalle/Mevkii, TAŞINMAZIN TAPU KAYDI : Beykoz Tapu Müdürlüğünün 17.06.2013 tarih 2150 sayılı yazısı eki tapu kaydına göre; ?bahçeli ahşap ev?? vasfındaki 107 ada 4 parselin yüzölçümü 438.90 m2 olup tamamı Mehmet Salih oğlu borçlu adına kayıtlıdır. Taşınmaz üzerinde takyidat mevcuttur. Beyanlar hanesinde: ?1. ve 2. Derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır?? şerhi bulunmaktadır.


TAŞINMAZIN NİTELİĞİ : Satışa konu Beykoz İlçesi Kanlıca Mahallesi 107 ada 4 parsel üzerinde Fıstıklı Yokuşu sokak No: 8 adresiyle anılan yaklaşık 100 yıllık iki katlı eski eser bina bulunmakta olup yaklaşık 10 yıl önce restore edildiği tespit edilmiştir. Binanın toplam kullanım alanı yaklaşık 300.00 m2?dir. Boğaziçi öngörünüm bölgesinde kalan binanın bahçesinde 1 adet anır ağaç mevcuttur, istanbul? un ve boğaziçinin mutena semtlerinden olan Kanlıca merkezine 150 m. Uzaklıkta olan parselin ulaşımı kolay olup her türlü belediye hizmetinden yararlanmaktadır. Adresi : dosyasında mevcuttur.


Yüzölçümü : 438,90 tn2


Arsa Payı :


imar Durumu : istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi imar Müdürlüğünün 16.05.2013 tarih ve 91579 sayılı yazısına göre, Beykoz ilçesi Kanlıca mahallesi 107 ada 4 parsel, 22.07.2011 onanlı sayısallaştırılmış ve güncelleştirilmiş paftalarında, "?Konut alanında?? kalmakta olup parselin küçük bir kısımda yolda kalmaktadır. Ayrıca parselde II. Grup Korunması gerekli Kültür Varlığı ve bir adet anır ağaç mevcuttur. Kültür ve tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek ilke kararı doğrultusunda ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca karar alınarak uygulama yapılacaktır. Onaylı planda işli ve yerinde mevcut olan, yıkılmış veya yıkılarak yapılmasında sakınca olmadığına dair Kurulca karar alınan taşınmaz kültür varlığı uygulamalarında, restore edilen binanın kontur, gabari ve kat adedini değiştirmemek, lokanta, kahvehane gibi kamuya açık kullanımlar dışında bağımsız bölüm artışı yapmamak kaydı ile uygulama yapılacaktır. Ancak bağımsız bölüm sayısı için plan notu hükmünün onayından önce Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeler esas alınarak uygulama yapılır. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır.


Kıymeti 1.789.000,00 TL


KDV Oranı%18


Kaydındaki Şerhler


1. Satış Günü 30/10/2014 günü 15:20 - 15:30 arası


2. Satış Günü 28/11/2014 günü 15:20 - 15:30 arası


Satış Yeri istanbul İli Beykoz Adliyesi Beykoz İcra Müdürlüğü


Satış şartlan1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütesclsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/1150 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/09/2014


(İİKm.126)_


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön