26 / 04 / 2024

Beykoz kentsel dönüşüm 2013!

Beykoz kentsel dönüşüm 2013!

Anadolu Yakası'nın kuzeyinde yer alan ve Kaçak yapılaşmanın yaygın olduğu Beykoz’da dönüşüm Kavacık ve Çubuklu mahallelerinde başlayacak. Fakat Beykoz kentsel dönüşüm kapsamında henüz bir yenileme projesi bulunmuyor…



Anadolu Yakası’nın kuzeyinde yer alan ve kaçak yapılaşmanın yaygın olduğu Beykoz’da kentsel dönüşüm çalışmalarının 2 alt bölgede yapılması planlanıyor. Sınırların mutabakatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği Beykoz’da birinci bölgede özel mülkiyet ikinci bölgede ise kamu mülkiyetleri bulunuyor.


  Beykoz kentsel dönüşüm 2013!


Kavacık ve Çubuklu mahalleleri dönüşecek

Beykoz kentsel dönüşüm kapsamında birinci bölgede Kavacık (özel mülkiyet) ikinci bölgede ise Çubuklu (kamu mülkiyet) mahalleleri yeniden dönüşecek. 


İkinci alt bölgede, kamu mülkiyetindeki kullanıcı alanlar veya üzerinde mülkiyet sahibi olmayan kullanıcı alanlar bulunuyor. İkinci bölgede tapu sahibi olmayanları hak sahibi yapmak ve alanları sağlıklı, yaşanabilir hale getirme çalışmaları devam ediyor. 


 Beykoz kentsel dönüşüm 2013!


Henüz dönüşüm projesi yok

İlçede kentsel dönüşüm projeleri olarak 2 farklı alan düşünülse de henüz kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenmiş bir dönüşüm projesi bulunmuyor.  


 Beykoz kentsel dönüşüm 2013!


Yerinde dönüşecek


Dönüşümün yerinde yapılması planlanan Beykoz’da eski binaların yerine depreme dayanıklı, sosyal donatılı ve teknik altyapılarla desteklenen yeni alanlar oluşturulmak hedefleniyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön