29 / 03 / 2024

Beykoz Kurbankent, Kurban Bayramı'na hazır!

Beykoz Kurbankent, Kurban Bayramı'na hazır!

Beykoz Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz bir şekilde geçirmesi için Kurbankent’i hazırladı. Anadolu Yakası’nın en modern kurban satış ve kesim alanı yine Beykoz Çavuşbaşı’nda kuruldu.



Kullanışlı, temiz ve düzenli, yapısıyla vatandaşlara bu yıl 5. kez hizmet verecek olan Kurbankent, vatandaşların ve kurbanlık satıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı. 


Vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı   


Beykoz Çavuşbaşı hizmet binasının yanında kurulan 5 bin kurbanlık kapasiteli Kurbankent’te, çadırlardan kesim alanına, temizlikten eğitimli personeline ve veterinerlik hizmetlerine  kadar her detay düşünüldü.  Vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tasarlanan Kurbankent’te kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuldu. Havyan satıcılarının barınabileceği mekânlar, banyo ve tuvaletler için alanlar kuruldu.   


Ekipler sağlıklı bir Bayram için kesim sonrası oluşan atıkları hijyenik şartlara uygun olarak depolayacak, atıkların çevreye zarar vermende izolesi, itlaf ve tahliyesi sağlanacak.  Alanda ayrıca vatandaşlara yönelik ücretsiz otopark, mescit ve kafeterya da yapıldı. 


"Yakalama Timi" kuruluyor  


Kurbankent’te zabıta ve veteriner ekipleri de sürekli kurbanlık ve çadırların denetimini yapacak. Kurbankent’te ayrıca ‘Yakalama Timi’ de kurularak sahiplerinin elinden kaçan hayvanlar çevreye zarar vermeden yakalanacak. Yakalama timi tarafında iğne yapılarak yakalanacak olan hayvanlar sahiplerine teslim edilecek.  


Başkan Çelikbilek: "Kurbankent Bu Yıl da Hizmette"


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşların huzurlu ve güzel bir bayram geçirmesi için tüm detayları düşündüklerini ve standartlara uygun kesim ve satış alanları olan Kurbankent’i bu yıl da kurduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu yıl da vatandaşlarımızın bayramı rahat ve huzurlu geçirebilecekleri, ibadetlerini rahatça yerine getirebilecekleri düzenli, tertipli bir Kurbankent oluşturduk.  Geçen bayramlarda vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler almıştık, herkes memnun kalmıştı. Bu sene de aynı kalitede hizmet vermek için tüm çalışmaları tamamladık.”


Beykoz Belediyesi


Geri Dön