20 / 04 / 2024

Beykoz Soğuksu Mahallesi satılıyor mu?

Beykoz Soğuksu Mahallesi satılıyor mu?

Beykoz'daki hane sahipleri, evlerinin bulunduğu arsaların kendilerinden habersiz satılmasının şaşkınlığını yaşıyor. 700 hanenin arsasının ikinci kez satıldığı ortaya çıktı..



BEYKOZ Soğuksu Mahallesinde Cengizhan Caddesi üzerinde yer alan, 400 dönümden fazla bir alanda bulunan yaklaşık 700 hanenin sahibi, arsalarının ikinci kez satıldığını öğrenince soluğu mahkemede aldı. 

İddiaya göre, yıllar önce Ali Sezer adındaki bir kişi yüzlerce kişiye şu anda üzerinde ikamet ettikleri arazileri sattı. Sezer'den satın aldıkları arsalarına Orman Genel Müdürlügii'nün şerh koyması ile 1962 yılından beri davalık olan ve bu yüzden tapu alamayan vatandaşlar yıllarca kendilerine tapu verilmesini bekledi. 


ANKARA'DAN HALLEDERİZ 

Vatandaşların tapu alamamasını, 2B Yasası'nın çıkmasını ve ardından rayiç bedellerin düşürülmesini fırsat bilen Ali Sezer'in varisleri, Ümraniye'de faaliyet gösteren MAT Yapı inşaat firmasıyla anlaşarak satılan yerleri ikinci kez satmaya çalıştı. Söz konusu inşaat firması yetkililerinin Ali Sezer'in varislerine "Bizim siyasi gücümüz çok büyük. Orman Bakanlığı ile davayı hallederiz. Yerlerin tapusunu Ankara'dan çıkartırız. Üzerinde oturanlara da yüzde 38'ini veririz" dediği iddia edildi. MAT Yapı şirketinin faaliyet gösterdiği adreste, H GROUP İnşaat adında başka adla bir firmanın daha faaliyette bulunduğu ve her iki firmanın ortaklarının aynı kişiler olduğu belirlendi. 


MUHTAR ÖNCÜLÜK YAPIYOR 

Soğuksu'daki mağdur vatandaşlar ise Muhtar Muammer Aydınoğlu'nun öncülüğünde aylardır haklarını korumak için mücadele ediyor. Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu yaptığı açıklamada, "Burada oturan vatandaşlarımız en az 30 yıldır bir arada... Bizler birbirimizi tanıyoruz. Elbette bir mahkeme olduğunda hâkimin karşısına çıkıp gerçekleri söyleyeceğiz. Ancak bir yazılı belge olması durumunda bu kadar işe de gerek kalmayacak. Çünkü o yazılı belge, zaten her şevi ortaya koyacak. Vatandaşlarımız uyanık olsunlar. 5 Şubat günü Beykoz Adliyesi'nde duruşmamız var, topluca oraya gideceğiz. 

Mahkemenin adil karar vereceğini ve 50 yıldan beri oturdukları evlerin su. elektrik, doğalgaz parasını ve vergisini ödeyen hak sahipleri lehinde karar çıkacağını umuyorum" dedi. 


MAĞDUR VATANDAŞLAR YERLERİNİ 50 YIL ÖNCE ALMIŞ 

Mağdur vatandaşlardan, Ahmet Ünal, Mehmet Zeki Yıldız, İdris Yalanız, Harun Durkaya, Ahmet Sezer ve Necmi Gülmüş ise duruma tepki göstererek, "Tam 50 yıldır Beykoz'dayız, Beykozlu sıfatını en çok bizler hak ediyoruz. Tapularımızın olmadığını bilerek, yerlerimizin ikinci kez ve bizden habersiz satılmasından mağduruz" ifadelerini kullandı. 


Aydınlık


Geri Dön