23 / 04 / 2024

Beykoz Yenimahalle Kültür ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz Yenimahalle Kültür ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz'un her mahallesini 5 yılda meydanlar, hizmet binaları ve yollarla donatan Belediye, bir hizmeti daha Beykozlulara sunuyor. Yenimahalle Kültür Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli dualarla atıldı...




İlçemizin her mahallesini 5 yılda meydanlar, hizmet binaları ve yollarla donatan Beykoz Belediyesi, bir hizmeti daha Beykozlulara sunuyor. Yenimahalle Kültür Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli dualarla atıldı.


Hizmet ağını genişletmek ve ilçe sakinlerinin modern kent çalışmalarından daha fazla faydalanması için projelendirilen Yenimahalle Kültür Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma töreni, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  Sultanlar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yıldız, Belediye Meclis üyeleri, adayları, Yenimahalle muhtarı Nevzat Yalçın ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.


Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Yenimahalle Hizmet Binası, Yenimahallelilerin faydalandığı bir yer olacaktır. Binamızın üstteki çatı katını 5000 kitabı olan kütüphane ve toplantı salonu olarak düşünüyoruz. Etüd merkezini ise gençlerimize, derslerini rahat yapmaları için kazandırmış olacağız. Eğer biz eski (ASM) Aile Sağlığı Merkezi’ni yıkmasaydık, Mehmet Emin Pulatkonak İlköğretim Okulu olamayacaktı. Ama biz, Yenimahalleli’yi doktorsuz, hizmetsiz ve eğitimsiz bırakmadık.” diye konuştu.


Başkan Çelikbilek’ten Yeni Bir Spor Sahası Müjdesi


Başkan Yücel Çelikbilek, Yenimahalle’de 5000 dönümlük arazi üzerinde yeni bir spor sahası yapacaklarının müjdesini de verdi. Ömer Besimpaşa Caddesi’ni asfaltladıklarını ve burada yeni bir Kuran Kursu yapımına da başladıklarını belirten Başkan Çelikbilek, camii evini de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Vatandaştan gelen hiçbir teklifi geri çevirmediklerini ifade eden Başkan Çelikbilek, Yenimahalle mezarlığını, İBB’ye devrettirip, Orman Bakanlığı’nın onayı ile düzenlediklerini, böylece mahallelinin yeni mezarlığa da kavuştuğunu söyledi.


“Yücel Çelikbilek, 2B ve Tapu Konusunda En Başarılı Belediye Başkanıdır”


Başkan Çelikbilek, “25 yıldır bu arazileri sizinle birlikte kullanıyoruz. Çayınızı içtim, evinizde misafir ettiniz. Beykoz’un her sokağına hizmet etmeye çalıştım. Ben bu millete zararlı iş yapmam. Bu bölgenin 25 yıllık hayatında Yücel Çelikbilek var. Yücel Çelikbilek, 2B ve tapu konusunda Türkiye’de başarılı olan ilk ve tek belediye başkanıdır. Bunu TBMM’de CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi söylüyor. Ben de buradan kendisine teşekkür ediyorum. Nezaket göstermişler, sağolsunlar. Mülkiyet konusunda da elimizi taşın altına koyduk. İmar konusunda 6 kat izni, sadece Yenimahalle’ye verdik.” şeklinde konuştu.


Yenimahalle’ye Otobüs Seferleri Ve Trafik Parkı Müjdesi


Yenimahalle’deki otobüs sefer sayılarını arttıracaklarını belirten Başkan Çelikbilek, 15Y ve 15TY hatlarını Sondurak’a kadar uzatacaklarını, Beykoz-Arkboyu hattının da bu hafta sonu hizmete gireceğini müjdeledi. Göksu Evleri’nin yanına 14 dönüm arazi üzerine bir Trafik Parkı yapacaklarını kaydeden Başkan Çelikbilek, Baruthane Parkı’nın da açılışını yapacaklarını sözlerine ekleyerek, istikrarın devam etmesini, yapılan hizmetlerin hayırlara vesile olmasını dilediğini söyledi.


Kaymakam Süleyman Erdoğan da vatandaşlara hitap ederek, “ Bugün aynı zamanda Çanakkale Şehitlerimizi de anıyoruz. Güzel ve önemli bir hizmet olduğuna inandığım bu töreninin, Yenimahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hizmet binalarının çoğalmasını temenni ediyorum. Yeni imar düzenlemesinde bu mahalleye yakışır, daha büyük Gençlik Etüd Merkezi’ne ihtiyacımız var. E-erozyon dediğimiz kültür erozyonunu önlemek için,  hanım ve çocuklarımızın da yararlanacağı birkaç tane daha merkez yaparak birlikte seferber olalım.” dedi.


Büyükşehir ve Beykoz meclis üyesi ve Beykoz meclis üyesi adayı Muharrem Kaşıtoğlu ise vatandaşlara hitap ederek, “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Herkese hizmet etme görevi nasip olmaz. Beykozluları korkutanlar, ‘sizi sürecekler, sizi buradan kaçıracaklar, tapularınızı alamayacaksınız, mağdur olacaksınız’ tarzında boş konuşanlar vardı. Niyetler salih olmayınca elbette içi boş çıkacaktı. Beykozlulara yalan üretmeye, onları huzursuz etmeye gerek yoktu. Şimdiki yönetim için, ‘Onlar 2b’yi çözemez, buraya toplanmamıza vesile olan Yenimahalle binasını yapamaz’ vb… dediler. Biz de onların ellerinden bu oyuncaklarını aldık. Onlara en güzel cevabı seçim sandıklarında vereceksiniz. Bu zihniyet, hizmet zihniyetidir. Beykoz yerinde büyüsün, istikrar sürsün.” diyerek sözlerini tamamladı.


Yenimahalle Kültür Merkezi, Camii ve Kuran Kursu yapımlarını üstlenen hayırsever iş adamı Sultanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yıldız da yaptığı konuşmada, “Hizmetler bir bütün olarak halkla, devletle iç içe olur. Bir eseri de çok kolay yıkarsınız ama çok kolay yapamazsınız. İşte yıllar boyunca Beykoz’umuzda yapılan birçok eser ve hizmeti, lütfen tekrar gözden geçirelim ve takdir edelim. Eğer Yücel Çelikbilek olmasaydı belki bana da bu hizmetleri desteklemek nasip olmayabilirdi. İnşallah yakında burada hizmete açılacak Kuran Kursu ve camimiz olacak. Onların da yapımını üstlendik. Beykoz’u hizmetle donatan Başkanımıza sevgi ve saygılarımı arz ediyor, teşekkür ediyorum.” dedi.


Yenimahalle Muhtarı Nevzat Yalçın, vatandaşlarına her konuda destek veren, ne istediysek elinden geleni yapan ve yanlarında olan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e, mahallelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.


Yenimahalle hizmet binasının bodrum katı spor salonu olarak, zemin katı Aile sağlığı Merkezi olarak, 2. ve 3. katları gençlere, öğrencilere 4 derslikli kütüphane ve toplantı odası olan, engellilerin de düşünüldüğü lavaboların bulunduğu etüd merkezi şeklinde tasarlandı. Hizmet binası, 1200 m2 alan üzerinde geniş kapsamlı düşünülmüş olup, 6 ay gibi kısa sürede hizmete girecek.


Konuşmaların ardından edilen dualar ve kesilen kurbanla birlikte protokol tarafından temele ilk harç atıldı. Program sonunda katılımcılara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. 



Geri Dön