24 / 04 / 2024

Beykoz'da 7 mahallenin imar planları askıda!

Beykoz'da 7 mahallenin imar planları askıda!

Beykoz’daki 7 mahalleyi kapsayan 1. Etap imar planları askıya çıkarıldı. 19 Ocak 2015-17 Şubat 2015 tarihleri arasında askıda kalacak olan imar planlarına 17 Şubat 2015 tarihine kadar itiraz edilebilecek.



Beykoz Belediyesi tarafından 2010 yılında çalışmalarına başlanan Gümüşsuyu, İncirköy Soğuksu, Rüzgarlıbahçe, Kavacık, Göksu ve Yenimahalle’nin bir kısmını kapsayan “Beykoz I. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planları” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylamasının ardından askıya çıkarıldı. 


19 Ocak2015 ve 17 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi’nde askıda kalacak olan imar planlarına 17 Şubat 2015 tarihine kadar itiraz edilebilecek.


İmar planlarıyla ilgili basın toplantısında planları askıya çıkartma zorunlulukları olmadığı halde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bu uygulamayı yaptıklarını söyleyen Beykoz Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Eyüp Salih Elmas; “Vatandaşları bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla imar planlarımızı paylaşıyoruz. İlçe sakinlerimizin yapacakları itirazlar, Ankara’da değerlendirilip, yürürlüğe konulacak. Ayrıca plan yaparken ömrünü tamamlamış binaları da çözüme kavuşturduk. Bu süreci, olası afet durumlarında nitelikli yapılar üretmek şeklinde de değerlendirmeyi amaçlıyoruz. İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü olarak bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.  


Başkan Yardımcısı Elmas yasal askı kurumunun  İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olduğu için vatandaşların plana yapacakları itiraz dilekçelerini bu kuruma teslim etmeleri gerektiğini belirtti.


Beykoz'daki 7 mahallenin imar planları hakkında detaylar için tıklayın!


Beykoz Belediyesi


Geri Dön