19 / 04 / 2024

Beykoz'da imar planı çıkmadan fiyatlar yüzde 40 arttı!

Beykoz'da imar planı çıkmadan fiyatlar yüzde 40 arttı!

Türkiye'nin en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz Karlıtepe'de müteahhitler emlak anlaşmaları için kapı çalmaya başladı. İstanbul'un en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz'da imar planı hayali fiyatları tavan yaptı...



İstanbul'un en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz'da imar planı hayali fiyatları tavan yaptı. Bölgede metrekare fiyatları şu anda yüzde 40 arttı.


Türkiye' nin en değerli 2B arazilerinin yer aldığı Beykoz Karlıtepe'de müteahhitler emlak anlaşmaları için kapı çalmaya başladı. Arap ve Azeri yatırımcılarla yerli ortakların birlikte arsa sahipleriyle anlaşma yapmak için görüşmeler yaptığı Beykoz'da, imar planı onaylanmamasına rağmen metrekare fiyatları 2 bin 500 liradan başlıyor. Tahincioğlu, Toya Yatırım, Nef, Cevahir Yapı gibi inşaat firmalarının çalışmalar yürüttüğü Karlıtepe'nin imar planları 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Boğaz'a nazır arsaların imar planları onaylanırsa, metrekare fiyatlarının yüzde 40 artacağı belirtiliyor. 


TOPLU HAREKET 

İmar planları onaylanınca ruhsat alma süreci de başlayacak. Bölgeyi bilen Harita Mühendisi Deniz Soytemiz, arsa sahiplerinin birlikte hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı. 


EGEYAPI DÜKKâNLAR İÇİN TALEP TOPLAYACAK

EgeYapı Group, "Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi" ödüllü Batışehir Projesi'nin "Cadde Dükkânları ve Mağazaları" için ön talep toplamaya başlıyor. Proje, cafelerden restoranlara, bankalardan marketlere kadar 10 binlerce kişiye hizmet edecek. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Alışveriş Caddesi, bir uçtan diğer uca yaklaşık 1 kilometreye varan uzunluğuyla kapalı AVM'lerden sıkılanlar için alternatif" dedi. 


BEYOĞLU'NDAN 4 YILDA 40 MİLYONLUK SOSYAL YARDIM

Beyoğlu Belediyesi'nin 'Sosyal Market'i ihtiyaç sahibi 25 bin kişiye 4 yılda 40 milyon liralık yardım yaptı. İhtiyacı olan Beyoğlu sakinleri, paranın geçmediği 'Sosyal Market'te kıyafetten gıdaya bin 500'den fazla ürün arasından istediklerini aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Vatandaşlar bu krediler ile Sosyal Market'te kendi tespit ettikleri ihtiyaçlarını oldukça uygun krediler karşılığında giderebiliyor" diye konuştu. 



Zeynel Yaman/ Sabah 


Geri Dön