25 / 04 / 2024

Beykoz'un çehresi değişiyor!

Beykoz'un çehresi değişiyor!

Başkan çelikbilek açıkladı: İstanbul'un en büyük film stüdyosu, Beykoz'a kurulacak. Yat limanı, 7 yıldızlı otel, seyir kulesi ve meydan düzenlemeleriyle 5 yıl içinde ilçenin çehresi tamamen değişecek



BEYKOZ Belediye Başkanı Yücel çelikbilek, ilçede hayata geçirilecek projelerle ilgili açıklama yaptı. 'İstanbul ve Boğaz'ın incisi olan Beykozumuzun daha huzurlu ve yaşanılabilir bir ilçe olması için ciddi gayret içerisindeyiz, önümüzdeki 5 yıl içinde, projelerimizin tamamlanmasıyla Beykoz'un çehresi çok değişmiş olacak' diyen Başkan çelikbilek, ilçeyi değiştirecek projeleri şöyle sıraladı:

* Kılıçlı'da 300 dönümlük bir arazi, orman işletmelerinden ihale yoluyla alındı. Buraya İstanbul'un en büyük film stüdyoları kurulacak. Bu proje bittiğinde film yapımcılarının, yönetmenlerinin kalbi Beykoz'da atacak.
* özel bir girişimin aldığı Sümerbank deri kundura fabrikası ile Tekel fabrikası 5 ya da 7 yıldızlı otele dönüştürülecek.
* Belediyenin önünden Paşabahçe'ye uzanan bir yat limanı kurulacak.
* Karlıtepe'ye Seyir Kulesi yapılacak. Beykozlu ve tüm İstanbulluların yararlanabileceği Karlıtepe projesi bittiğinde, çamlıca'dan daha görkemli, daha alımlı, Boğaz'ı Adalar'a kadar görebilen bir mekan
haline gelecek. Vatandaşlar, buradaki seyir kulesiyle de İstanbul'u seyredecek.
* Ortaçeşme, çamlıbahçe ve Tokatköy'ün girişinde 10 dönümlük güzel bir meydan çalışması hayata geçirilecek.
* Yuşa Tepesi ile ilgili yeni çalışmalar yapılacak.
* Yoros Kalesi, yeni bir projeyle düzenlenecek.
* İlçeye nikah sarayı, kültür merkezi, sağlık ocakları, hizmet binaları, balıkçı barınakları, aşevi, kadın ve erkek sığınma evleri kurulacak.

Bağ bahçe tutkunlarına Hobi Bahçesi

BEYKOZ Belediyesi'nin en ilgi çekici projelerinden biri de Hobi Bahçeleri. Belediyenin doğal tarımı teşvik etmek ve ilçedeki atıl arazileri değerlendirerek kendi sebze ve meyvesini yetiştirmek isteyenlerin kullanımına sunduğu Hobi Bahçeleri, çubuklu-Kiremitdere mevkiinde bulunuyor. 20 dönüm arazi üzerine kurulan Hobi Bahçeleri'nde, 50'şer metrekarelik 100 adet tarla yer alıyor. Buradaki alanlarda bağ bahçe tutkunları, hem kendi sebze ve meyvelerini yetiştiriyor, hem de yemyeşil bir ortamda toprakla haşır neşir olmanın keyfini sürüyor.
Habertürk

 


Geri Dön