24 / 04 / 2024

Beylerbeyi'ne dev spor kompleksi geliyor!

Beylerbeyi'ne dev spor kompleksi geliyor!

Spora ve sporcuya verdiği önemle isminden sıkça söz ettiren Üsküdar Belediyesi 100 milyon TL’lik Beylerbeyi projesi ile Beşiktaş’ın yeni mabedi olan Vodafone Arena’ya rakip olmaya hazırlanıyor.



Spora ve sporcuya verdiği önemle isminden sıkça söz ettiren Üsküdar Belediyesi 100 milyon TL’lik Beylerbeyi projesi ile Beşiktaş’ın yeni mabedi olan Vodafone Arena’ya rakip olmaya hazırlanıyor.


'İstanbul'un incisi' olarak tabir edilen Üsküdar, yaptığı sportif yatırımlarla; sanat ve turizm ilçesinin yanı sıra, 'Spor ilçesi' olmayı da hedefliyor. Hayata geçirdikleri birçok proje ile kendinden söz ettiren ve spora verdiği destek ile tüm gözleri üzerinde toplayan Üsküdar'ı konuşmak için Sabah olarak, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e konuk olduk. Bizi geçtiğimiz günlerde hayata geçirdikleri ve down sendromlu kardeşlerimizin çalıştığı Tebessüm Kafe'de karşılayan Başkan Hilmi Türkmen, 'Önce İnsan' dedi ve başladı projelerini anlatmaya:


HALK SPORLA BULUŞUYOR

"Üsküdar'ın mazisine ve kalitesine yakışır projeler gerçekleştiriyoruz. Öncelikle insanı ön planda tutan sosyal projelere imza atıyoruz. Sayısız organizasyona gerçekleştirdik. Bu noktada sporu çok önemsiyoruz. İlçemizin her noktasında spor salonları yükseliyor. Gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, büyüklerimizin spora ihtiyacı var. Mehmet Çakır Tesisleri başta olmak üzere mahallelerde 20'ye yakın tesis ile Üsküdar gençliği ve halkı sporla buluşturuyoruz."


BEYLERBEYİ'NE DEV PROJE

"Şimdi yeni bir projeye hazırlanıyoruz... Beylerbeyi stadının olduğu alanı, 25 yıllığına kiraladık. Bu alan ile ilgili 100 milyon TL'lik bir proje hazırladık ve bunu da Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduk. Bu proje hayata geçtiğinde iki futbol sahası, tenis kortları, atletizm alanları ile Üsküdarlılara hizmet vereceğiz. Beşiktaş'ın yapmış olduğu Vodafone Arena stadının tam karşısına bu projemizi yapacağız. Amacımız tarih, turizm, sanat ve huzur ilçesi olan Üsküdar, aynı zamanda spor ilçesi yapmak. Zaten biz, Türkiye'nin en iyi atletizm takımına sahibiz. Bu takımımız Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları var. Atletizmden sonra şimdi hedefimiz yüzme... Bu konuda da yatırımlarımızı yapıyoruz" dedi.


BELEDİYENİN SPOR FAALİYETLERİ

Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri (3-4 Mayıs 2016) İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gençlik Spor Müdürlüğü ve Marmara Üniversitesi (BESYO) işbirliği halinde 10. kez düzenlenecek olan şenliklerde, otistik, zihinsel engelli işitme ve görme engelli sporcular yarışma fırsatı bulacak. Yaz Spor Okulu (Haziran-Eylül) Üsküdar Belediyesi, yaz spor okulları ile basketbol ve voleybol branşlarında bine yakın öğrenciye ücretsiz eğitim vermeyi planlıyor. Öğrencilere malzeme desteği Sporun ve sporcunun yanında olan Üsküdar Belediyesi, 6 bin 500 lise son sınıf öğrencisine mezuniyet hediyesi olarak eşofman takımı takdim etti. İlçedeki okul ve spor kulüplerine de destek veren belediye, 214 bin 977 TL'lik spor malzemesi yardımı da yaptı.


Sabah


Geri Dön