29 / 03 / 2024

Beylikdüzü Ambarlı Limanı bölgesinde yeni liman inşa edilecek!

Beylikdüzü Ambarlı Limanı bölgesinde yeni liman inşa edilecek!

İstanbul’un batısında yer alan Beylikdüzü Ambarlı Limanının taşınıp taşınmayacağının tartışıldığı bir dönemde aynı bölgeye yeni bir limanın inşa edilmesinin ilk adımları atıldı.



Projenin sahibi ise deniz seyahatleri hizmetleri ile tanınan İDO olacak. Beylikdüzü’nün en değerli bölgesi olan Yakuplu’da konut projeleriyle konumlanmaya çalışan inşaat şirketlerinin aksine sanayi ve ticaretin önemli çıkış noktalarından olan liman yatırımı için bölgeyi tercih eden İDO, yaklaşık 164 bin metrekarelik alan üzerinde ağırlıklı olarak RO-Ro taşımacılığı seferlerinde kullanılmak üzere bir liman inşa edecek.


Projenin detayları ise şöyle:


150 ve 230 metre uzunluğunda olmak üzere iki iskele alanından oluşacak proje yolcu ve araç taşıyan gemilere uygun şekilde dizayn edilecek.


Böylece Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemiler, Ambarlı limanına ( gümrük) gelen tır ve kamyonların İstanbul trafiğindeki yoğunluğuna katılmadan Anadolu’ya geçmelerine imkân sağlanacak. İDO Ambarlı Limanı projesi ile Ambarlı’dan yarım saatte yüklenecek gemilerin Topçular’a iki saatte varacakları, karayolundan ortalama 7 saat süren yaklaşık 300 kilometrelik mesafenin 2 - 2,5 saate ineceği, kent içi ağır vasıta transit geçişinin rahatlayacağı, tır ve kamyonlardan kaynaklanan yol yıpranmalarının da azalacağı planlanıyor.


Çift yönlü olarak gerçekleştirilen Ro-Ro taşımacılığı kapsamında ilk etapta Kuzey-Güney güzergahında başlanılacak olan Ambarlı-Topçular hattı ileride Doğu-Batı yönüne doğru uzanacak.


Yeni Akit


Geri Dön