20 / 04 / 2024

Beylikdüzü Belediyesi ve Müteahhitler işçi güvenliğini konuştu!

Beylikdüzü Belediyesi ve Müteahhitler işçi güvenliğini konuştu!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçede iş yapan müteahhit ve yapı denetimcileriyle Beylikdüzii Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu'nın yönettiği toplantının konusunu "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" oluşturdu.



Son dönemlerde yaşanan talihsiz iş kazalarına paralel olarak gündeme gelen iş ve işçi güvenliği Beylikdüzü'nde de ele alındı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede iş yapan müteahhit ve yapı denetimcileriyle Beylikdüzii Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu'nın yönettiği toplantının konusunu "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" oluşturdu. 


Beylikdüzü Belediyesi, sık yaşanan iş kazalarına dikkat çekmek ve kaza olasılığını en aza indirmek noktasında bilinçlendirmeyi artırmak için harekete geçiyor. Beylikdüzii İlçesinde yaşayan müteahhit ve yapı denetimcilerle toplantıda buluşan Beylikdüzü Belediyesi, sektördeki işverenler ve kamu kurumları arasındaki işbirliğinin karşılıklı anlayış ve iş geliştirme esasına dayanması gerekliliğine vurgu yaptı. Toplantıda asıl gündemi belirleyen konu da "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" oldu. 


Belediye, İşçi ve İşverenin Sorumlulukları Var İnsan ve işçi sağlığını ön plana alan toplantıda iş güvenliği açısından oluşturulan yasaların amacının: işçilerin çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden korunması, rizikoları ortadan kaldırmak, çalışma verimini arttırmak, maddi ve manevi zararları en aza indirmek olduğu belirtildi. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu; belediye, işçi ve işverenlere düşen çeşitli görevler olduğunu söyledi. Çakılcıoğlu, işverenin görevinin iş alanında önlemleri almak, çalışanları bilgilendirmek ve kayıt dişiliği engellemek olduğunu dile getirdi. Belediyenin ise çalışma haklarının korunması, işçi haklarının savunulması ve işsizliğin önlenmesi gibi görevleri yerine getirme gerekliliğine dikkat çekti. 


Yurthaber 


Geri Dön