16 / 04 / 2024

Beylikdüzü konut projeleri yüzde kaç prim kazandıracak?

Beylikdüzü konut projeleri yüzde kaç prim kazandıracak?

Konut projeleri deyince ilk akla gelen semtlerden olan Beylikdüzü'nde arazilerin bir bir dolması firmaları butik projeler üretmeye itti.



Son birkaç yıldır markalı konut projelerinin artış gösterdiği bölgede 2015'in son yarısı itibariyle binlerce konut sahiplerine teslim edilecek. 


-Güvenilir ve marka değeri olan firmaların farklı konseptte ürettikleri projelerin öne çıktığı Beylikdüzü’nde ağırlıklı olarak 1+1 ve 2+1 tipi daireler rağbet görüyor. 


-Genel olarak bakıldığında Edirne istikametine göre sağ tarafın büyük bir kısmı Esenyurt , sol taraf ise Beylikdüzü ilçesi sınırları içinde yer alıyor. 


-Çoğu kez 1+1 tipi daireler yatırım amaçlı, 2+1 tipi daireler ise oturum amaçlı tercih ediliyor. 


-İlçede lüks villa projelerinden metrobüs hattından dışarıya gidildikçe düşük fiyatlı konutlara kadar farklı gelir gruplarına hitap eden farklı tipte projeler yer alıyor.


Altyapı ve ulaşım alanlarındaki yatırımların hızla tamamlandığı Beylikdüzü'nde öne çıkan 10 konut projesi ve tahmin edilen prim değerleri ise şöyle: 


İnanlar İnşaat -Terrace Miks: Esenyurt’a bağlı Namık Kemal Mahallesinde yer alan projede tamamlanıp daireler teslim edilmeye başlandı. En düşük daire fiyatının 150 bin lira düzeyinde olduğu proje butikliği kadar konsepti ve donatılarıyla da alıcılarını cezbediyor. Son 100 dairenin satışta olduğu projede İnanlar Grubunun finanse ettiği alım seçenekleri de sunuluyor. Prim değeri ise 2.5 yılda yüzde 90’nı buldu.


 


Gül Yapı – KaleKent: 100 bin metrekarelik arazi üzerinde iki etap halinde yükselen ve geniş dairelerin yer aldığı projenin ikinci etabında satış süreci devam ediyor. İnşaatta sona yaklaşılırken, yüzde 60’ın üzerinde prim yapan projede farklı alım seçenekleri bulunuyor.


 


Gül Yapı – Gül Park Yaşam: Beylikdüzü’nün satışı ve inşaat hızı en yüksek olan projesi Gül Park Yaşam’da hayat en geç 2015’in üçüncü yarısında başlayacak. 1+0 tipi stüdyo dairelerin ilk aylarda tükendiği projede az sayıda 1+1 ile 2+1, 3+1 tipi rezidans daireler mevcut. Metrekare birim fiyatının ortalama 3.800 seviyesinde olduğu projedeki sosyal donatılar da sakinlerini memnun edici seviyede planlandı. Proje bittiğinde ilk alıcılarının yüzde 85’in üzerinde prim sağlaması bekleniyor.


 


Tekfen – Hep İstanbul: Tekfen Emlak Geliştirme imzasıyla Esenyurt’ta “Hayatımın Evi Projesi” sloganıyla inşa edilecek olan HEP İstanbul Esenyurt’ta, E-5 ve TEM bağlantı yolunun kesiştiği lokasyonda değeri 500 milyon liraya ulaşan bir değerle 1.424 daireden oluşuyor. Hafriyat çalışmalarının ardından temelleri atılan bloklardaki dairelerin başlangıç fiyatı ise 230 bin lira seviyesinde. Ekim 2014'te başlayan satışlarda ise bugüne kadar 500 civarında daire satıldı. Projenin iki yıl sonra teslimdeki prim oranının yüzde 35 ile 60 arasında seyretmesi bekleniyor.


 


Makyol - Yaşam Beylikdüzü: Beylikdüzü’nün en butik projelerinden olan Makyol Yaşam, Barış Mahallesi’nde yükseliyor. Eylül 2014'te başlayan satış sürecinin ilk aylarında yüzde 40’ı satılan projede, 300 civarındaki daire sahiplerini buldu.


6 blokta 1+1, 2+1, 3+1 ve bahçe katlarından oluşan 464 daire yer alıyor. Blok altlarında 84 adet mağaza bulunduğu Makyol Yaşam Beylikdüzü’nde dairelerin minimum fiyatı 250 bin lira düzeyinde.


 


Karden - Sembol İstanbul: Karden İnşaat tarafından Esenyurt’ta Avrupa otobanına paralel konumda hayata geçirilen Sembol İstanbul’da satışlar etap etap gerçekleşiyor. Business dairelerin satışları ise devam ediyor. A ve B bloklarda residence dairelere, C blokta ise ofis ve home ofislerin yer aldığı Sembol İstanbul’un inşaatı da hızla ilerliyor. Fiyatlar ise 150 bin lira seviyesinden başlıyor.


 


Düzlem Yapı - Papatya Vadi Evleri: Beykent’te 5 bin metrekarelik alanda yükselen Papatya Vadi Konakları Beykent 123 adet daireden meydana geliyor. 2+1,3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunan Papatya Vadi Konakları fiyat listesine göre; daireler minimum 350 bin lira düzeyinden başlıyor. Projede teslimler Nisan 2017’de başlayacak. Prim oranının yüzde 30- 50 arasında olacağı tahmin ediliyor.


 


Durak Plus Gayrimenkul - West Wall: Batı Duvarı İnşaat imzasıyla Beylikdüzü’nün sahil kesiminde ‘İstanbul’u denizden keşfedin’ sloganıyla yükselen West Wall Marina Villaları projesinde satışlar devam ediyor. West Wall Marina Villaları Projede 353 metrekare ile 815 metrekare büyüklüğünde 64 villa yer alıyor. Projedeki prim oranının yüzde 30 -45 düzeyinde olması bekleniyor.


 


Bak Yapı – Prestij İstanbul: Bursa, Sakarya ve Çanakkale’de nitelikli konutlar üreterek konut alıcısının güvenini kazanan BakYapı, İstanbul Prestij Park projesindeki ucuz dairelerle dikkat çekmişti. 2015 yılından itibaren etap etap teslimlerin başladığı projedeki toplam prim oranının yüzde 60’ı aşması bekleniyor.


 


Hiper Gayrimenkul – Future Park: Hiper Gayrimenkul tarafından Haramidere Parklar mevkiinde hayata geçirilen Future Park projesinde yüzde 25 peşinat sonrasında 36 ay sıfır faizle konut satışları yapılıyor. Projede fiyatlar 160 -180 bin lira seviyesinden başlıyor. 


Yeni Akit


Geri Dön