29 / 03 / 2024

Beylikdüzü konut yatırımında öne çıkıyor!

Beylikdüzü konut yatırımında öne çıkıyor!

Taşıdığı potansiyel nedeniyle yatırımcıların dikkatini çeken bölgenin yeni ulaşım yatırımlarıyla birlikte değerini artırması bekleniyor. Şehir, yatırımcıların ve konut alıcılarının tercihlerinde öne çıkıyor.



Taşıdığı potansiyel nedeniyle yatırımcıların dikkatini çeken bölgenin yeni ulaşım yatırımlarıyla birlikte değerini artırması bekleniyor. Peş peşe hayata geçirilen markalı konut projelerinin yanı sıra çok sayıda AVM’nin de bulunduğu Beylikdüzü, Atatürk Havalimanı'na, hastanelere, üniversitelere, marinaya, Büyükçekmece sahile, Tüyap uluslararası fuar alanına ve alışveriş merkezlerine yakınlığı, yapılaşmanın ise nitelikli ve depreme dayanıklı nitelikte olması nedeniyle yatırımcıların ve konut alıcılarının tercihlerinde öne çıkıyor.


Beylikdüzü-Bakırköy metrosu


Emlak İstasyonu Özgün Ofis Brokerı Erkan Bayrak, Beylikdüzü bölgesinin önemini ve değerini artırmasında etkili olan ulaşım yatırımlarının devam etmesi bekleniyor. Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesi ile ulaşımı rahatlayan bölgede Bakırköy - Beylikdüzü hattında raylı sistem hayata geçirilerek Yenikapı - İncirli metro hattına bağlanması ve Beylikdüzü - Bakırköy metrosu ile bölgenin potansiyelini bir kat daha arttıracağı öngörülüyor. Daha da gelişmesi beklenen ve taşıdığı potansiyel nedeniyle gelecekte de cazibesini koruyacak Beylikdüzü'nün ulaşım altyapısındaki eksiklikleri deniz ulaşımı ve raylı sistem çalışmalarıyla çözüme kavuşturmasıyla yıldızının daha da parlayacağına inanılıyor. İşte bu gelişmelerle birlikte bölgede daha fazla yatırım imkanlarının doğması, bölgenin değer kazanması ve yatırımcılarını mutlu etmesi bekleniyor.


Fiyat artışları sürecek


Erkan Bayrak, bölgenin son yıllardaki gelişimine ve taşıdığı potansiyele dikkati çekiyor, ulaşım altyapısının tamamlanması ile birlikte bölgede gayrimenkul fiyatlarının daha da artacağına vurgu yapıyor.  Nitelikli konut yatırımının merkezi haline gelen bölgenin İstanbul’un en fazla prim yapan bölgelerinden biri olarak öne çıktığına da işaret ediyor. Hem yerli ve hem yabancı yatırımcının ilgi odağında olan bölgenin gelecekte de pirim yapmaya devam edeceği ve ulaşım yatırımlarının hayata geçirilmesiyle birlikte fiyat artışlarının süreceği öngörülüyor dedi.


Geleceği parlak


Beylikdüzü’nde proje hayata geçiren konut üreticileri de bölgenin geleceğine yönelik olumlu tespitlerde bulunuyor. Beylikdüzü'nün önemli bir gelişme kaydettiğini ve bunun devam edeceğini belirten Erkan Bayrak,  Beylikdüzü'nün geleceğinin çok parlak olduğu ve gün geçtikçe değerine değer katacağı görüşünde birleşiyor. Beylikdüzü'nün Avrupa Yakası’nda en fazla prim yapacak bölgelerin başında yer aldığını da ifade ediyor.


Geri Dön