29 / 03 / 2024

Beylikdüzü Marmara Mahallesi'ne Aile Sağlığı Merkezi geliyor!

Beylikdüzü Marmara Mahallesi'ne Aile Sağlığı Merkezi geliyor!

Beylikdüzü Belediyesi,her mahalleye aile sağlık merkezi kurmayı hedefleyen yönetim, Marmara Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortak hizmet vereceği aile sağlık merkezinin yer temini yapıldı.



Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye yeni bir hizmet daha kazandırıyor. Her mahalleye aile sağlık merkezi kurmayı hedefleyen yönetim, Marmara Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortak hizmet vereceği aile sağlık merkezinin yer temini yapıldı, inşaat bakım ve onarım işlemleri ise en kısa sürede tamamlanacak.

Belediyecilik ve yerel yönetim anlayışını yeni açtığı birimler ile kurumsallaştıran Beylikdüzü Belediyesi kurduğu Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün yeni projelerini halkla buluşturmaya devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclisi’nde gündeme alınan konuya göre; Marmara Mahallesi Önder Caddesi D-6/E adresinde bulunan bina, Belediye tarafından yapılıyor.

İnşaat bakım onarım işlemleri devam eden ve yer temini yapılan yer; Aile Sağlığı Merkezi olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortak hizmet vermesi için hazırlanan bir protokolle Beylikdüzü halkının hizmetine açılacak. Aile Sağlığı Merkezlerinin vatandaşların hizmetine açılması, Sağlık Bakanlığı’nın görev ve yetkisi altında olacak. Ancak Belediye tarafından Marmara Mahallesi Önder Caddesi D-6/E adresindeki yerin tüm inşaat, onarım ve donanım işlemleri yaptırılarak vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için tahsis edildi.




Hürriyet 


Geri Dön