29 / 03 / 2024

Beylikdüzü 'ndeki konutlar metrobüsle yüzde 30 prim yaptı!

Beylikdüzü 'ndeki konutlar metrobüsle yüzde 30 prim yaptı!

Metrobüsün yıl sonuna kadar Büyükşehir ve Beylikdüzü 'ne kadar uzanacak olması bölgede konut sektörünü hareketlendirdi. Daire fiyatları yüzde 30 prim yaparken, konut satışları arttı...



İSTANBUL 'UN bir ucundan diğer ucuna mesafeyi 1 saat 15 dakikaya indiren ve trafik çilesine son veren metrobüs, ulaşım kolaylığı sağlamasının yanında konut fiyatlarını da etkiliyor. Beylikdüzü-Büyükşehir bölgesinde inşası devam eden ve 29 Ekim 2011 tarihinde bitmesi planlanan yeni metrobüs hattı projesi daha tamamlanmadan bölgedeki konutlar yüzde 30 prim yaptı. Bölgede konut satışlarında da artış gözleniyor. Remax Büyükşehir Satış Temsilcisi Özen Tutkun metrobüsün gelişi ile birlikte daire fiyatlarında yüzde 30 'luk artış olduğunu, bunun yıl sonuna doğru daha da artacağı söyledi. Tutkun, konut satışlarında da artış yaşanmaya başladığını belirtti.

İnşaat bitince fiyatlar 2 'ye katlanır

Beylikdüzü bölgesine metrobüs hattının uzanacak olmasının, hem fiyatlarda hem de satışlarda yükselişe neden olduğunu söyleyen Turyap Beylikdüzü Satış Temsilcisi Hüseyin çelik de şöyle konuştu: “Metrobüs inşaatının başlaması, konut satışlarındaki talebi ve aldığımız telefon sayısını ciddi şekilde artırdı. Bunun yanında geçen yıla göre konut fiyatlarını yüzde 30-40 oranında artırırken, dükkanlar fiyatlarında da yüzde 30 'lara varan fiyat artışı gözlemlemek mümkün. Satışlarımız da geçen yıla göre çok iyi, yüzde 40 artış yaşanıyor diyebiliriz. İnşaatın bitmesine yakın fiyatların 2 'ye katlayacağını düşünüyoruz. ”

Ulaşım kolaylığı bölgeyi cazip kılıyor

Fiyatların uygun olması sebebiyle son yıllarda şehir merkezlerinden ciddi nüfus kayması yaşanırken, bölgede en büyük sorunların başında ulaşımın geldiğini de belirten çelik “şžehir merkezine uzak bir bölge olması nedeniyle insanların önyargıları vardı. şžimdi metrobüsün gelmesiyle İstanbul 'un bir ucundan diğer ucuna yalnızca 1 saat 15 dakika gibi kısa bir sürede gitmek mümkün olabilecek ” diye konuştu. Emlakçılar Odası Başkan Yardımcısı Nizamettin Aşa da Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar bölgesinin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirterek, bölgedeki konut fiyatlarının uygunluğu ve çeşitliliğin çok olmasına ulaşım kolaylığı da eklenince, bölgenin cazibe merkezi haline dönüşeceğini ifade etti.

AVMˆmağazalarına da yarayacak

Konut fiyatlarında yüzde 25 'lik artış olduğunu belirten Realty World Beylikdüzü-Büyükçekmece Satış Temsilcisi Sadi Akkaya ise bu artışın kiralık konutlarda görünmediğini söyledi. Konut satışlarının geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyleyen Akkaya, metrobüs inşaatının tamamlanmasıyla birlikte hem fiyatların hem de satışların ciddi bir ivme kazanacağını ifade etti. Bölgedeki alışveriş merkezi (AVM) fazlalığı konusuna da değinen Sadi Akkaya “Sadece Beylikdüzü ve Büyükşehir bölgesinde 20 'den fazla alışveriş merkezi mevcut. Burada AVM 'lerde birçok mağaza boş durumda bulunuyor. çalışan mağazalar ise müşteri gelmediği için kiralarını ödeyememekten şikayetçi. Metrobüsün, insanların bu bölgeye daha rahat gelmesini sağlayacağı gibi, mağazaların iş hacmini de yükselteceğini düşünüyorum. Bu açıdan ticari anlamda da önem taşıyor ” diye konuştu.  

Beylikdüzü-Kadıköy

82 dakika Yeni yapılacak Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının, günde 1 milyon yolcu taşıması hedefleniyor. 10 kilometrelik bir hat üzerine yapılan inşaat 79 milyon liraya mal oldu. Ayrıca yapılan metrobüs hattı ile birlikte Beylikdüzü 'nden binen bir vatandaş Kadıköy 'e 82 dakikada ulaşabilecek.

Bölge sürekli büyüyor 20 bin inşaat var

BEYLİKDÜZÜ toplamda 180 bin konut ve 800 bin civarında insanın yaşadığı bir bölge. Özellikle konut fiyatlarının uygun oluşu ve kaliteli yaşanabilir alanlar bulunması insanların tercihini bu yönde kullanmasına neden oluyor. Bölgede 20 civarında AVM bulunuyor. Bunun yanında inşa halinde olan 20 bin konut var.

Star/Kaan Zenginli


Geri Dön