29 / 03 / 2024

Beylikdüzü Osmanlı Parkı açıldı!

Beylikdüzü Osmanlı Parkı açıldı!

Beylikdüzü’nde toplu açılış törenine katılan Başkan Topbaş, açılışını yaptıkları Osmanlı Bahçesi’nin bölgenin ihtiyacını karşılayacağını belirterek; metro, tünel ve çevre yatırımlarıyla Beylikdüzü’nün çok farklı bir yere geleceğini ifade etti.




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beylikdüzü‘ne Yapılan Yatırım ve Hizmetlerin Açılış ve Toplu Tanıtım Töreni’ne katıldı. 450 bin metrekarelik Yeşil Vadi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Osmanlı Bahçesi’nin açılışını gerçekleştiren Başkan Topbaş, Beylikdüzü’ne metro, tünel ve çevre yatırımları müjdeleri verdi.


Beylikdüzü’nün yeni kurulan bir yerleşim alanı olduğunu, yaptıkları çalışmalar ile çok farklı bir noktaya geldiğini ifade eden Topbaş, birçok konuda yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydetti. Topbaş, açılışını yaptıkları Osmanlı Bahçesi’nin de içinde bulunduğu Yeşil Vadi Projesi’nin sadece ilçenin değil tüm bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek, “Beylikdüzü’nün yerleşimini gayet iyi biliyorum. İki şeritli bir Londra Asfaltı geçerdi o kadar. Afedersiniz burada koyunlar otlardı. Sonra yerleşimler ortaya çıktı gayet modern bir yerleşim ortaya çıktı. Ancak bizim arzu ettiğimiz planlı bir yerleşimi yaşayamadı maalesef. Biz de Yusuf Uzun başkanımızla el ele verdik ve ne gerekiyorsa yapalım dedik. Yeşil Vadi çalışmamız var. Bu çalışma sadece ilçenin değil tüm bölgenin ihtiyacına cevap verecek. Uzun soluklu bir iş. İnsanlarımızın beraberce kullanacağı bir imkan oluşturacak.  Bugün burada 23 bin metrekarelik Osmanlı Bahçesi dediğimiz çalışmayı belediyemiz bitirdi ve açılışını yapıyoruz. Daha bunun gibi onlarca ihtiyacınız var. Okulların kapalı spor salonuna ihtiyacı var. Hanımların kullanacağı mekanlara ihtiyaç var. Ne gerekiyorsa bunlar adım adım gerçekleşecek. Cumhuriyet Caddesi’nin rehabilite edilmesine kadar her alanda bu yatırımlar gerçekleşecek’ dedi.



Metro ağlarıyla Beylikdüzü-Taksim arası 55 dakika


Bahçelievler’den Beylikdüzü’ne gelecek bir metro hattının planlarının bittiğini ve ihale aşamasına geldiğini dile getiren Topbaş, “Şu anda inşallah 26 kilometreye ulaşacak şekilde Bahçelievler’den itibaren Büyükçekmece merkezine gelecek bir metro çalışması ihale aşamasında. Planları bitti, projeleri bitti. Bu şu demektir; yakın gelecekte Beylikdüzü’nde yaşayan bir insan metroya bindiği zaman 55 dakika sonra Taksim’de olacak. İsterse Kartal’a gidebilecek. İsterse aktarma yapıp hızlı trenle Ankara’ya gidebilecek. Olması gereken bu. Bu bir medeniyet göstergesi. Çünkü otobüslerle arabalarla bu kadar insanın günlük hareketini sağlamanız mümkün değil. Ucuz kaliteli bir ulaşım sistemi ancak metro ile mümkün dedik ve bu çalışmayı yapıyoruz” diye konuştu.



Beylikdüzü metro ile çok daha farklı bir ölçeğe gelecek” diyen Topbaş, Beylikdüzü’den geçerek Büyükçekmece’ye gelen metronun Silivri’ye kadar uzanabileceğini ifade etti. Bu metro hattının Büyükçekmece durağının Metrogar olarak tasarladıklarının altını çizen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu metro hattını öyle yerleştireceğiz ki devamı Silivri’ye gidecek. Beylikdüzü’nden 25-30 metre derinlikte istasyon Büyükçekmece’ye geldiği zaman derine inemeyeceğimiz için köprü üstüne çıkacaktı. Biz de şöyle bir çözüm bulduk. Metro Büyükçekmece’ye geldiğinde bir bina yapacağız ve metro bunun içine girecek. Bir metrogar olacak. Bir sera gibi bir aktivite alanı. İnsanların buluştuğu bir proje olacak. Geçen gün iş adamlarıyla bir toplantıdayız. Orada bahsettim ve dedim ki böyle bir projeye yap işlet olarak girer misiniz dedim, ‘Gireriz dediler’. Cepten para çıkmadan bile yapılır bu iş.”


Haramidere’den Beylikdüzü’ne transit tünel


Haramidere’den Beylikdüzü’ne bir tünel çalışması düşündüklerini de dile getiren Başkan Topbaş, “Arkadaşlarımıza bir talimat verdik. Ne kadar müsaitse Haramidere’den Beylikdüzü’ne bir tünel çalışması yapılmasını istedim. Yani direk geçecek insan neden oralarda trafikte kalsın. Tünelden direk transitle geçsin. Ayrıca Beylikdüzü’nde bir balık hali yapıyoruz. Bu bir iskele demek bir rıhtım demek. Yani ekonomi demek, istihdam demek. Bizim yaptığımız çevre yatırımlarını kimse yapmadı. İstanbul’u evlerinin bahçelerinden daha çok yeşillendirdik. Dereleri, denizleri ıslah ettik. Haliç’in yanından geçilmezdi şimdi balık tutuyorlar. Kirli su bırakmamak üzere çalışıyoruz. Bu güzel şehir yeniden ayağa kalkıyor. Siz değerli İstanbullularla birlikte her sorunu tek tek çözmeye çalışıyoruz. Hizmet bizim işimiz” şeklinde konuştu.


Başkan Topbaş konuşmasının ardından tören öncesi kendisine yazdığı şiiri okuyan Venüs isimli küçük bir kıza günün anısına bir hediye takdim etti. Kadir Topbaş açılış töreni sonrası Yeşil Vadi’ye giderek açılışı yapılan Osmanlı Bahçesi’ni gezdi.  


İBB




Geri Dön